neděle 10. února 2019

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 11. do 17.2. 2019

Milí přátelé, 

pozvolna nám přibývá slunečných dní, a to jak co se týká počasí, tak i našich životů. Nový příliv světla a pozitivní energie nás podporuje v našich změnách a pomáhá nám se rozhoupávat po období zimního útlumu. 
Spolu s naší vlastní energií se začínají rozpohybovávat také doposud stagnující situace v našem životě, ale i zamrzlé pocity a vzpomínky v našem nitru, které jsme někdy potlačili a které si v tomto období začínají vydobývat svou cestu ven. Nebuďme tedy překvapeni, budou-li se nám vybavovat různé vzpomínky a s nimi spojené emoce. Je načase je propustit z našeho nitra ven, abychom si je s sebou nemuseli táhnout do nové energie nadcházejícího jara a nových začátků.  

Pro výklad na tento týden jsem vybrala tyto sady:

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue & Radleigh Valentine)
  • Léčení s vílami (Doreen Virtue)
  • Orákulum vílího srdce (The Heart of Faerie Oracle; Brian & Wendy Fround)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak , napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

- Magda 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla Desítka Hojnosti. Vypovídá o šťastném a spokojeném období, a to ve smyslu našeho vnitřního prožívání a našeho citového života, tak i ve smyslu hojnosti finanční a materiálního zajištění. Máme si užívat svůj život a všechno, čeho se nám dostává, přestože možná zatím nemáme úplně vše, co bychom si přáli. Máme být vděční a udržovat si toto vědomí a naladění i do dalších dní. Vděčnost k nám bude přitahovat ještě další důvody k vděčnosti. Neznamená to popírat stinné stránky našeho života nebo ignorovat problémy, které máme řešit, ale nezapomínat na to, že ve svém životě nemáme JEN stíny a JEN problémy. 
Musíme si uvědomit, že jsme to my, kdo rozhoduje o tom, kam a na co zaměříme svou pozornost. Budeme-li se zaměřovat stále jen na to, co je špatně, co nefunguje a co je problematické, bude to v našich očích narůstat a nakonec nám to všechno bude připadat ještě horší, než jaké to ve skutečnosti je - a budeme se také zbytečně špatně cítit, i když máme v životě i mnoho dobrého. Nebudeme se umět doopravdy z ničeho těšit. Úplně stejně to však funguje i opačně - budeme-li věnovat více pozornosti tomu dobrému, co v životě máme, tomu, co se nám podařilo a daří, lidem, kteří nás podporují a dalším dobrým věcem, bude v nás narůstat vděčnost a spokojenost bez ohledu na to, že ne všechno je v našem životě takové, jaké bychom to chtěli mít, nebo že prožíváme nějaké problematické situace. 

Z karet Léčení s vílami tu máme kartu s názvem Zvednout laťku. Jejím základním poselstvím je: Nesmiřujte se s nepřijatelným! Vyzývá nás k tomu, abychom si dovolili ve svém životě chtít víc. Neznamená to samozřejmě být hamižní a nenasytní - už předchozí karta nám dává jasně najevo, že máme být rádi za to dobré, co máme, byť zatím nemáme všechno. Tato druhá karta doplňuje poselství té předchozí a dodává, že pokud v našem životě něco nefunguje nebo nám dokonce ubližuje, nemáme to tak nechat. Vyzývá nás k tomu, abychom k sobě byli upřímní a přiznali si, že určitá záležitost v našem životě nás zkrátka nenaplňuje a že v ní strádáme. Smiřovat se s málem je něco jiného než být zdravě skromní! Spousta lidí tyto dva aspekty zaměňuje a chápe jako totéž. Být zdravě skromní znamená umět se těšit z toho, co máme, i když nemáme všechno. Ale smiřovat se s málem znamená popírat své potřeby a přání a předstírat, že jsme šťastní a naplnění, i když ve skutečnosti velmi strádáme a trpíme. Takové strádání a utrpení se pak promítá do všech oblastí našeho života, protože tím vysíláme signál, že si nevážíme sami sebe a nepovažujeme se za hodné naplnění. Kdo se smiřuje s málem, ubližuje sám sobě. A ubližovat sobě je stejně špatné jako ubližovat komukoli jinému. Opět, neznamená to být nenasytní a bažit pořád po dalších a dalších věcech; neznamená to žádný extrém. Je to vedení ke ZDRAVÝM a NUTNÝM změnám v našem životě, kterým jsme se dosud bránili a popírali jejich důležitost. Naše strádání a sebezapírání nikomu nepomůže a není na tom nic ušlechtilého - je to tedy jedna z věcí, které se můžeme rozhodnout začít měnit.

Z Orákula vílího srdce nám výklad doplňuje Princ světla. Je to velmi pozitivní karta, která představuje nové začátky a velký potenciál. Princ světla zklidňuje, utišuje a také urovnává všelijaké konflikty, ať už ty v našem nitru, a nebo konflikty v našich vztazích. Říká nám, že se nemáme bát rozvířených vod, protože i kdyby naše změny vyvolaly v našich blízkých nepříjemné reakce, časem se tyto reakce uklidní a nemá smysl nechat se kvůli nim odrazovat od svého niterného vedení. 
Někdy tato postava symbolizuje nějakého našeho blízkého přítele, který nám může svou moudrostí, klidem a pozitivitou velmi pomoci. Pokud vám tedy někoho připomíná, může to být vedení k tomu, abyste se s dotyčným člověkem spojili. 

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu budeme stavěni čelem ke všemu, co nás v našem životě nenaplňuje a co je třeba změnit. Uděláme nejlépe, když se tomu nebudeme bránit, protože tak jako hromadící se voda za stavidlem si i naše potlačované pocity frustrace a strádání stejně najdou cestu ven. 
Přitom je však důležité udržet si vědomí o všem dobrém, co ve svém životě máme, a těšit se z toho. Budeme-li mít srdce plné vděčnosti a radosti za dobro, kterého se nám dostává, nebudou nám naše problémy a stinné stránky života připadat tak hrozivé a tolik vážné - což nám usnadní jejich řešení a změny, k nimž budeme vedeni. 
Tento výklad staví vedle sebe dva aspekty týkající se hojnosti v našem životě - na jednu stranu schopnost umět se těšit z toho, co máme, a být vděční, na druhou stranu však nepřehlížet nefunkční a frustrující podmínky, které jednoznačně volají po změně - a schopnost dovolit si tyto změny učinit. 
Čekají nás nové začátky a nová energie, a pokud si tedy přejeme, aby naše následující měsíce (i roky) vypadaly jinak, musíme být sami jiní a začít jinak jednat. Nemáme se bát ani se nechat brzdit názory těch, kdo jsou ustrašení a zvyklí žít v omezení. Je na nás, abychom svůj život uspořádali tak, aby odrážel naše skutečné já a naše skutečná přání. Tato přání si však nejprve musíme přiznat a přestat předstírat, že jsme šťastní a spokojení, když nejsme. Ty oblasti, v nichž strádáme a v nichž se smiřujeme s málem, máme nyní příležitost změnit a uzdravit. Jako vždy jsou tu pro nás naši andělé, kteří nám pomohou zajistit, že ať se rozhodneme jakkoli a ať budeme dělat cokoli, bude to pro to nejvyšší dobro nás i všech ostatních, kterých se to týká. Musíme si však o tuto pomoc říct a být také ochotni ji připustit. 
Nalaďme se na vlnu pozvolna přicházejícího jara a plyňme s ní. Všechno bude dobré. 

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.