pondělí 4. března 2019

Po čem ženy touží od svých partnerů

Od své manželky Marian se učím o vztazích mnohem víc než ze všech profesionálních knih, které mám. Nechápejte mě špatně. Opravdu jsem hodně studoval na akademii, abych se stal specialistou na vztahy a zdokonalil své schopnosti. Když však přijde na uvádění teorie do praxe, co se týká vztahové dynamiky, učím se o vztazích z ženského pohledu tím, že se naladím na svou ženu. V podstatě jsem dál student, který se učí o jejích potřebách. Marian je úspěšná podnikatelka ve svém oboru. Nepotřebuje muže k tomu, aby přežila. Má však specifické potřeby, které mohou být uspokojeny pouze jejím mužem. A tím jsem se stal já.
Nasloucháním Marian i mnohým dalším ženám, které přicházejí do mé poradny každý týden, jsem získal velkou výhodu. Slýchám povědomé tužby. Říkají mi, co všechno by si přály od svých mužů. Jedna z nejdůležitějších věcí, které si ženy od svých mužů přejí, je to, aby s nimi zacházeli způsobem, který jim dodá pocit, že jsou milovány a hýčkány.
Mám-li to shrnout do jednoho slova, pak to, po čem ženy ze strany mužů touží, je rytířství.

* * *

NOVÁ PODOBA RYTÍŘSTVÍ
Když říkám "rytířství", myslím tím jeho moderní podobu, nikoli tu středověkou. Stereotyp ženy coby chudobné děvečky do naší doby příliš nezapadá. Ženy dnes ve společnosti zanechávají ohromnou stopu, byť jejich nožky zůstávají stále drobné!
Řekl bych, že ženy preferují moderní formu mužského rytířství. Muže, kteří si jich váží za jejich schopnost být skvělými manažerkami a jednatelkami na domácí půdě. I ty nejúspěšnější a nejnezávislejší ženy si však hlavně přejí muže, kteří se k nim bude hezky chovat. Přitahují je muži, kteří se umí naladit na jejich potřeby, a pak jim je plní. 
Tím ovšem nemyslím jen seznam věcí, co máte koupit na cestě z práce. Rytířství zahrnuje mnohem hlubší úroveň. Spojuje a kombinuje mysl se srdcem tak, aby byly partnerčiny potřeby naplňovány způsobem, díky němuž se cítí milována a ceněna. 
Zde jsou tři typy, jak na to:

1. UMĚNÍ SE NALADIT A PŘEDVÍDAT
K rytířství patří schopnost předvídat, co žena potřebuje, a předem jí její přání plnit. Možná si říkáte: "A jak to mám k čertu asi vědět?" Tak já vám to řeknu.
Tím, že se stejně jako já stanete studentem své partnerky a začnete si dělat důkladné poznámky. Tak je to jednoduché. Dobrý student klade otázky. Uvedu vám pár příkladů, které vám pomohou více porozumět své partnerce. 
Jak dobře ji znáte? Pro začátek zkuste zodpovědět na následujících 7 otázek o ní:

  1. Dokážete vyjmenovat jejích 5 oblíbených restaurací?
  2. Znáte její oblíbená místa, kam se uchyluje, když chce být sama?
  3. Co jí působí nejvíce stresu?
  4. Co vaše partnerka potřebuje, když cítí stres?
  5. Jakým způsobem vaše partnerka potřebuje, abyste jí projevoval lásku?
  6. Podle čeho poznáte, že je vaše partnerka přetížená?
  7. Ve kterých praktických věcech potřebuje denně vaši pomoc?

Pokud dokážete dát dohromady odpovědi alespoň na těchto sedm otázek, pak se také naučíte, jak předvídat její potřeby. Moderní rytíři si toto umění osvojují.

2. INICIACE
Jednou z věcí, na které si mi ženy nejčastěji stěžují, je to, že muži postrádají schopnost iniciace. Obdobně jako děti muži čekají na to, až je někdo vyzve k akci, než začnou jednat. To však pro ženy není nijak zvlášť přitažlivé. Ženám se líbí muži, kteří umí vést. Chtějí od muže, aby myslel dopředu a plánoval. To se jim opravdu líbí. Například když jde o rande, získává muž, který vede, mnoho plusových bodů. Do vedení a plánování spadají následující věci:

  • Pozve ji na večeři
  • Vybere den a čas, který jim oběma bude vyhovovat
  • Zařídí rezervaci v restauraci, o které ví, že ji má ráda
  • Zajistí jí hlídání dětí, pokud nějaké má


3. PŘITAŽLIVOST
Jak nám přibývají léta, naše fyzické vlastnosti se mění. To je normální. Naše kultura však klade vysoký důraz na dokonalou krásu. Ženy v tomto čelí tlaku, jakému muži nemohou porozumět. Čelí tlaku, aby si udržely věčnou vnější přitažlivost.
Pravý rytíř je vůči své ženě vnímavý. Probouzí v ní pocit, že je milována a ceněna jak pro svou vnější, tak i svou vnitřní krásu. I tehdy, kdy jí přibývají léta, je schopen vidět jiskru v jejích očích, vnímat jemnost jejích rukou i krásu jejího úsměvu. Muž rytíř své ženě připomíná, že svou přitažlivost neztrácí, právě tím, že vyjadřuje svou vnímavost vůči těmto věcem.

* * *

ODTEĎ JE TO NA VÁS
Takže, rytíři, co uděláte dál? Dokázali jste zodpovědět otázky o potřebách vaší partnerky? Pokud ano, dobře pro vás! Vaším dalším krokem je vymyslet a vytvořit plán. Pokud jste otázky zodpovědět neuměli, doporučuji vám, abyste se stali studenty své partnerky a začali se zajímat o to, co potřebuje, a ptát se jí na otázky, které vám pomohou její potřeby pochopit.

Pokud jste žena a čtete tento článek, pomozte nám a poraďte, co dalšího bychom se ještě mohli naučit. Děkujeme!

- Don Olund

* * *

zdroj: https://www.donolund.com/women-crave-from-men
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.