pondělí 4. března 2019

Retrográdní fáze Merkuru v Rybách (5.-28.3. 2019)

Od 5. do 28.března bude Merkur v retrográdní fázi, ve které se ocitá celkem třikrát až čtyřikrát v roce a vždy trvá zhruba 24 dní. Retrográdní fáze Merkuru je spojena s problémy v komunikaci a technologiích, s nervozitou a úzkostí, zpožděními v cestování a ztrácením předmětů.
Mohou se vám v tomto období vybavovat různé záležitosti z minulosti nebo se nečekaně setkáte s někým, koho jste znali dříve. Toto období také nebývá příznivé pro uzavírání smluv a začátky nových podnikání, neboť některé důležité informace nejsou zřetelné či dostupné.
Působení retrográdní fáze Merkuru je možné vnímat již nějakou před i po této fázi. 

OBDOBÍ PŘED RETROGRÁDNÍ FÁZÍ (do 5.3.)
V období před začátkem retrográdní fáze Merkuru se již objevují první náznaky problémů v myšlení, komunikaci a dopravy. Úplněk, který nastal v únoru, však s sebou přinesl vzrušující, dobrodružnou a sexy energii a příležitosti ke změnám, romanci a úspěchu. 
Merkur v konjunkci s Neptunem oproti tomu může vyvolávat zmatenost, strach, zapírání či skandály. V sextilu s Venuší a Saturnem však přináší také vnímavost, romanci, smyslnost, karmickou přitažlivost a tvořivou představivost. 
Společně s úplňkem a postavením dalších planet je období před retrográdní fází plné soucitu, léčení, nesobeckosti, jasnozřivosti a spirituality. Je to čas pro snění, psychickou uvědomělost a duchovní studia jako je například astrologie nebo tarot. 

RETROGRÁDNÍ FÁZE (5.-28.3.)
Merkur vstupuje do retrográdní fáze v úterý 5. března 2019 ve znamení Ryb v konjunkci s Chironem a hvězdou v souhvězdí Pegase zvanou Beta Pegasi. Tato obtížná hvězda bude mít vliv na celý březen 2019. Merkur bude v konjunkci s Betou Pegasi od 28.2. do 10.3. Navíc během úplňku 20.3. bude i Slunce v konjunkci s Betou Pegasi. Ve znamení Ryb to může znamenat obzvlášť nešťastné události. Někteří lidé z toho mohou vytěžit i pozitivní stránku, budou-li schopni usměrnit tuto energii tvořivým způsobem a budou-li ochotni nechat ji skrze sebe proudit. Merkur v konjunkci s Chironem značí, že velkým zdrojem bolesti bude i naše komunikace - slovní zneužívání jako například urážky, ponižování, posměšky apod. Teenageři mohou být v tomto období obzvláště ohroženi kyberšikanou.
V tomto období bude velkým tématem mentální zdraví a psychické nemoci.
Pozitivní stránkou konjunkce Merkuru a Chirona je schopnost opravdu naslouchat druhým a rozumět jejich bolesti. Vaše slova mohly v minulosti zraňovat druhé, ale nyní je dovedou uzdravovat. Budete mít "léčivý dotek".

OBDOBÍ PO RETROGRÁDNÍ FÁZI (od 28.3. do 16.4.)
Od 21. března do 6. dubna bude Merkur v konjunkci s Neptunem. Tato konjunkce zesílí vaši představivost, kreativitu a empatii. Soustředí vaše myšlení a komunikaci na duchovní témata, záhady, okultní oblast a tajemství. Cenné vhledy můžete získat prostřednictvím meditace, snění nebo prací s astrologií či tarotem. V tomto období můžete být také vtahováni do některých intrik nebo afér, v nichž bude důležité, abyste si zachovali ten nejvyšší morální standard a úroveň a vyhnuli se zbytečným skandálům. Rovněž může tato konjunkce vaše myšlení a komunikaci ovlivnit nepříznivě, a to ve formě iracionality, mylného či zkresleného vnímání věcí, zmatení, strachu a paranoie - zejména v období ke konci retrográdní fáze a nějakou dobu po ní. Vyvarujte se lhaní, zrad, zapírání i všech ostatních škodlivých způsobů jednání. 

Po návratu Merkuru do přímého směru bude v harmonickém uspořádání s Měsícem a Saturnem, díky čemuž bude mít jeho konjunkce s Neptunem pozitivní vliv na jasnější vnímání a zpracovávání duchovních informací. Své vhledy můžete následně projevovat prostřednictvím soucitných, podpůrných a ohleduplných slov i svého léčivého doteku.

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/mercury-retrograde-march-2019/
překlad: Magda Techetová    


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.