pondělí 13. května 2019

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 13. do 19.5. 2019

Milí přátelé,

třetí květnový týden nám přichází připomenout, že věci nejsou vždy takové, jak se nám jeví, a že si je často zkreslujeme, zvláště když se bojíme. Avšak tak jako víme, že za škaredými mraky stále svítí slunce, byť vidíme jen tmu, připomínají nám naši andělé, že to obdobně funguje i v našem životě a že nemáme hned panikařit, když se nad námi stahují mračna. Možná bude nějakou dobu pršet, pak ale mraky odplynou a sluneční světlo se opět dostane až k nám. Nenechme tedy dočasné oblačno (ať už ve smyslu počasí nebo metaforicky), aby nás okradlo o příjemné pocity nebo v nás vyvolávalo úzkost a strach. Těžkosti brzy pominou, vše se vyjasní a my budeme moci pokračovat dál. Do té doby si věnujme potřebnou péči, buďme k sobě vlídní, nenechme se ovládat případnými intenzivními emocemi a najděme zakotvení sami v sobě - v tom prostoru uvnitř našeho nitra, které je plné lásky a klidu. Je tam vždy pro nás a naši andělé nám rádi pomohou se s ním znovu spojit. 

Pro výklad na tento týden jsem vybrala tyto sady:

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue & Radleigh Valentine)
  • Karty energie (Energy Oracle Cards, Sandra Anne Taylor)
  • Moudrost orákula (Wisdom of the Oracle, Colette Baron-Reid)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak , napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

- Magda 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám na tento týden vyšly dvě karty společně, což znamená, že se navzájem doplňují. Jsou to Devítka Myšlenek a Oslava. Tato kombinace je nejen velmi logická, ale také výstižná. Devítka Myšlenek představuje naše temné myšlenky, strach, obavy, úzkost, napětí, výčitky svědomí, pocity viny a nejhorší možné scénáře, které si ve své hlavě přehráváme, upadneme-li do myšlenkové negativity. Přestože prožíváme mnoho silných pocitů, jádro problému neleží v dané záležitosti, ve které tyto pocity cítíme, ale v naší hlavě - nikde jinde. Tato karta nám připomíná, že danou záležitost vidíme až příliš černě a že zdaleka nic není tak špatně, jak nám to připadá. Varuje nás také, abychom na základě těchto temných myšlenek nejednali a zbytečně si tak nezpůsobili další problémy. 
Karta Oslava je pak poselstvím naděje, které nám říká, že všechno bude v pořádku a všechno dopadne dobře. V tradičním tarotu je to karta Hvězdy, která symbolizuje, že je daná záležitost "pod šťastnou hvězdou" a že bez ohledu na to, jak se věci jeví nyní, bude všechno v pořádku, protože naše situace je pod ochranou. Nenechme se tedy unášet temnotou vlastních myšlenek a udržme si vědomí, že všechno bude dobré. Nedovolme své mysli, aby nás ovládala. 
Máme-li v sobě nezpracované strachy a bolesti, využijme toho, že jsou nyní vyvolány na povrch, a pusťme je zdravým způsobem ven (např. formou deníku, fyzické aktivity, apod.), tak abychom se mohli uzdravit a nebyli už ovládáni minulostí či strachem z budoucnosti.

Z Karet energie nám vychází Pátá čakra/Archanděl Gabriel. Pátá čakra je energetickým centrem komunikace usídleným v našem hrdle. Souvisí s vyjadřováním všeho druhu - s mluvením, psaním, projevováním svých emocí, s tvorbou, odvahou postavit se za sebe a vyjádřit své potřeby či přání. Stejně tak souvisí i s problémy v těchto oblastech, je-li zablokovaná. Pátá čakra se nám blokuje, kdykoli se bojíme projevit, kdykoli potlačujeme své pocity, kdykoli popíráme sami sebe nebo se upozaďujeme kvůli druhým. Často se takový blok projevuje i problémy v řeči - můžeme koktat, zasekávat se nebo mít příliš hrubou mluvu. Pak mohou vznikat problémy i v komunikaci mezi námi a druhými lidmi. Nezřídka se blok páté čakry projevuje také otokem hrdla, angínou, problémy se štítnou žlázou a dalšími zdravotními neduhy v oblasti hrdla. 
Archanděl Gabriel je bytost, která je nám nápomocná právě v oblasti komunikace. Je to anděl poslů - všech, kdo předávají poselství ostatním, ať už profesionálně nebo v běžném osobním rozhovoru. Každý z nás je takovým poslem, ať už ve větší či menší míře, a tak se nezdráhejme požádat tohoto archanděla o pomoc s odblokováním a vyléčením naší komunikace. Buďme ochotni vzdát se všeho, co nám tyto bloky způsobovalo - např. strachu, že se stane něco špatného, když projevíme své upřímné pocity, sklonu potlačovat sami sebe, abychom nepřišli o něčí přízeň, apod. Dokud si budeme z vlastní svobodné vůle přát nadále lpět na svém strachu nebo něčem jiném, co nás blokuje, nemohou andělé zasáhnout. Musíme si to opravdu přát a být ochotni pro to udělat, co je třeba. S léčením krční čakry nám mohou pomoci kameny světle modré a tyrkysové barvy - tyrkys, tyrkenit, chalcedon, nebo i lapis lazuli aj. nebo také oblečení či doplňky v této barvě. 
V souvislosti s předchozí kartou je to také poselství o tom, že se nemáme bát říct to, k čemu se cítíme vedeni, protože všechno bude v pořádku, když to vyjádříme. Mnohdy máme strach někomu něco říct, protože se bojíme, že ho ztratíme nebo že tím způsobíme něco špatného, a přitom to tak vůbec nemusí být. Pokud opravdu cítíme vedení k tomu, abychom něco vyjádřili, udělejme to. Naše vnitřní vedení by nás nikdy nevedlo k něčemu, co by mělo ublížit nám nebo komukoli jinému. I když nevíme, co jak bude, bude to to nejlepší pro všechny.

Z karet Moudrosti orákula nám vyšla karta s názvem Nový život. Vypovídá o tom, že v našem životě nastává nějaký nový začátek, a to velmi pozitivní. Čeká nás příliv nové energie, která oživí nás, naše vztahy i mnoho dalších oblastí v našem životě. Máme se radovat z této nové energie a přivítat ji. Máme jí nechat volné ruce a dovolit jí, aby prostoupila vším, co zůstalo ustrnulé nebo co začalo upadat. Tato energie dává nový život a nové naděje - a pokud jde o souvislost s předchozími kartami, je dost možné, že se k nám tento příliv energie dostane právě tehdy, když si dovolíme konečně projevit to, k čemu se cítíme vedeni, přestaneme se bát a vykročíme dál s nadějí, že je o nás postaráno a že jsme my i naše záležitosti pod nebeskou ochranou. Strach vytváří v nás i v našem životě zbytečné a těžké bloky, a je tedy logické, že když se ho pustíme a překonáme ho, věci se rozhýbou a bude do nich vnesen nový život. Je to velmi pozitivní znamení, že ať už nynější situace vypadá jakkoli, všechno bude dobré - a ještě lepší.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu se můžeme potýkat s vlastními temnými myšlenkami a strachy, které však nemusejí mít vůbec žádný podklad ani důvod. Ve velké většině případů se jedná výhradně o výplod našeho ega, které si myslí, že čím více budeme vystrašení, tím víc budeme opatrní a tím větší bezpečí si zajistíme. Není schopno si uvědomit, že právě strach nám nejvíce ubližuje a zbytečně nás tíží, aniž by cokoli vyřešil nebo nám v čemkoli pomohl. Dovolme si tyto své bolestivé pocity a myšlenky propustit a vzdát se jich. Může nám pomoci si je vypsat, a pak bezpečně spálit, se záměrem jejich propuštění a transformace do neškodné formy energie. 
Zaměřme se také na to, jak sami sebe více projevovat a lépe komunikovat. Propusťme strach, že něco špatného způsobíme, když upřímně vyjádříme, co máme na srdci. Cítíme-li se k tomu vedeni, dopadne to vždy dobře. Komunikace je důležitá nejen pro naše vztahy, ale i pro naše vlastní zdraví, neboť potlačované pocity vedou ke zdravotním problémům a hledají si cestu ven skrze tělo.
Když se pustíme svých negativních představ a svého strachu a dovolíme si začít se více vyjadřovat a projevovat svou pravdu a své pravé já, vpustíme tím do svého života novou energii, která oživí nás, naše vztahy i mnohé další oblasti, které jsou pro nás důležité. 
Ať už se nám věci jeví nyní jakkoli, všechno bude v pořádku.  

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.