čtvrtek 16. května 2019

Neuzavírejte své srdce

"Každý z nás prožil vlastní hororové příběhy a zrady. Máme seznam toho, co nebylo spravedlivé, a někdy možná máme pocit, že Vesmír jistě pro takové utrpení vybral právě a jenom nás. Některé z těchto nešťastných příběhů jsou jistě strašnější než jiné a většina z nás zná někoho, kdo prožil něco náročnějšího, i někoho, kdo neprožil něco tak náročného, jako jsme prožili my sami. Každý v životě čelí někdy i velmi krutým ranám. 

Mnohé z nás někdo zranil, bral nás jako samozřejmost nebo nás oklamal. Takové rány, se kterými pak zůstáváme sami a které vznikají ve chvíli, kdy někdo v našem životě odmítne dar naší Lásky, mohou být těmi nejhlubšími a mohou pak také vyžadovat tu nejobtížnější léčbu. Musíme ale mít na paměti tuto skutečnost:

POUŽÍVAT VLASTNÍ BOLEST JAKO OMLUVU A NÁSLEDNĚ KOLEM SEBE VYSTAVĚT ZEĎ, JÍŽ BYCHOM SE IZOLOVALI OD OKOLNÍHO SVĚTA, A TAKÉ PONECHÁVAT SVOU LÁSKU UZAMČENOU V TREZORU UKRYTÉM VE SVÉM SRDCI BY BYLO SKUTEČNĚ OMYLEM.

Okrádají-li vás lidé o důvěru, nevinnost a schopnost radovat se, je to jedna věc, ale dovolíte-li jim to navíc dělat, dokonce i když už s vámi dávno nejsou přítomni, budou vás i v tomto případě okrádat dál a nakonec vyhrají. Místo abyste svou bolest a zklamání pokaždé použili jako omluvu a následně zavřeli své srdce a přestali milovat, využijte je jako vážný důvod k tomu na cestě lásky setrvat.

Budete-li se cítit poraženi a budete-li se v tomto duchu dále ohlížet zpět na ty, kdo vaši lásku neocenili, stáváte se sami někým, kdo svou vlastní lásku nerespektuje. Budete-li se dále rozhořčeně dívat na ty, kteří vás neviděli, nemilovali nebo kteří vám neporozuměli, vy sami se stáváte tím, kdo vám nerozumí. Vyberte si místo toho pozici vítěze, a to tak, že nedovolíte, aby vás tyto věci oslabovaly a aby cokoli měnily na tom, jak právě teď milujete."

* * *

- z knihy Volba lásky, Barbara De Angelis


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.