čtvrtek 16. května 2019

Úplněk ve znamení Štíra (18.-19.5. 2019)

Úplněk ve znamení Štíra nastane 18.května a bude v opozici s Merkurem. Z toho vyplývá, že mnozí z nás se budou potýkat se sebestředností a přehnaným racionálním přemýšlením, z čehož pak mohou vznikat různé neshody a předsudky. Slunce ve spojení s planetou Sedna a notorickou hvězdou Algol mohou vynášet na povrch bolestivé vzpomínky nebo také zvěstovat blížící se ztráty a emoční bolest v důsledku nemocí, násilí či přírodních katastrof. Nápomocné aspekty Pluta nám však poskytují možnost většího porozumění a pozitivních proměn.

Při úplňku se Slunce nachází v opozici k Měsíci. Toto uspořádání zvýrazňuje protikladné síly nebo polaritu ve vašem životě, jako například práce versus domov; to, co potřebujete, versus to, co chcete, apod. Vnitřní napětí i vnější tlak mohou vést k osobním neshodám a krizím, které vás obírají o energii. Váš domov, rodina i intimní vztahy vyžadují během úplňku zvláštní pozornost. 
Vlastnosti související s Měsícem a jeho fázemi jsou především emoce a instinkty, které během úplňku dosahují svého maxima. Využijte svou zvýšenou emocionální sílu a intuici k překonání jakýchkoli problémů ve vašich vztazích. Vaše podvědomí vám může poskytnout vyrovnaný a prospěšný vhled do vašich osobních vztahů. Uvidíte jasně dynamiku každého z nich a snáze rozpoznáte negativní emoce, které v nich způsobují disharmonii.

Při úplňku v opozici s Merkurem je pro nás těžší sdílet své pocity, protože naše mysl je velmi vyhraněná a roztříštěná. Slunce ve spojení s Merkurem vypovídá o tom, že naše myšlení může být sebestředné a přehnaně racionální. Postrádáme empatii. Z nedorozumění mohou vznikat konflikty, a to i ve formě například patriotismu nebo rasismu. Některá citlivá témata mohou být opravdu problematická. Je to však vhodný čas k tomu, abychom strávili čas v sebereflexi nebo si promluvili s mentorem ohledně některých svých pocitů, které nás brzdí. 

Pluto má na tento úplněk důležitý a pozitivní vliv. Pomůže vám soustředit se a chápat věci na hlubší úrovni. Napomůže nám dostat se do kontaktu se svými pocity, obzvláště s těmi hluboko pohřbenými. 

Intenzivnější osobní interakce jasně ukážou, jak na vás kdo působí a jak naopak působíte vy na druhé. Buď se vztah rozvine do hlubší úrovně a nebo se osvobodíte, abyste mohli jít dál. 

Úplněk v opozici s planetkou Sednou vypovídá o tom, že naše racionalizace a problémy v citové komunikaci mohou někde hluboko uvnitř souviset s potlačenými vzpomínkami na silně destruktivní události jako například potopy nebo tsunami. Sedna je spojována s klimatickými změnami, obzvláště co se týká oceánů a extrémních projevů počasí. 

Úplněk v květnu 2019 spadá do ekliptického souhvězdí Vah, což znamená, že jakákoli nerovnováha bude vyvážena; Váhy potrestají každou nenávist a odmění každý projev lásky. Stejně tak nám pomohou k vnitřní rovnováze a smíření se s tím, co je pro nás těžké přijmout, například některé stránky nás samých či naší minulosti - a to jak jednotlivcům, tak i kolektivně. 

Květnový úplněk 2019 nás volá k větší empatii vůči těm, kdo nemají takové štěstí jako my a kdo na svém utrpení nemají žádný podíl. Máme možnost vyrovnat svou karmu prostřednictvím obětí, ať už darů, ukončení nezdravých návyků nebo konec činnosti, která komukoli ubližuje. Nápomocný aspekt Pluta zvyšuje naši schopnost sebeporozumění a sebepřijetí. Budeme-li si vědomi toho, co v nás vyvolává naše silné emoce a následně nás vede k destruktivnímu jednání, snáze dosáhneme pozitivní transformace v této oblasti. 

Současně je úplněk časem, kdy se naplňují naše záměry vytyčené během předchozího novoluní. Ať už jste si tedy přáli cokoli, nyní nastává čas sklizně. 

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/full-moon-may-2019/
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.