úterý 12. května 2020

Retrográdní fáze Venuše (13.5.-25.6. 2020)

Retrográdní fáze Venuše v roce 2020 začne 13. května a skončí 25. června ve znamení Blíženců. Nastává jednou za 19 měsíců a trvá okolo 6 týdnů (42 dní). To znamená, že Venuše je v této fázi pouze 7% celého času, tedy nejméně dlouho ze všech planet. O něco déle trvá retrográdní fáze Marsu (9%) a Merkuru (19%). Z toho důvodu je však také retrográdní fáze Venuše citelnější než u jiných planet. 

Během retrográdní fáze Venuše vstupuje váš milostný život do osudového období. Pro lidi je v tomto období složitější dávat i přijímat lásku a náklonnost. Můžete potkávat znovu své staré přátele nebo bývalé partnery, abyste si mezi sebou vyrovnali své karmické záležitosti. Venuše vládne také penězům, a tak se obecně tvrdí, že toto není vhodné období k investování peněz nebo nákupu drahých věcí. 
Je to přechodný čas introspekce a přehodnocování. Je velmi pravděpodobné, že vás zaujme něco cenného (nebo někdo), co vám přinese potěšení. Je to čas osudových setkání a velmi pravděpodobně se setkáte se svým partnerem duše, pokud jste ho ještě nepotkali. Setkáte-li se, prožijete silný pocit nevyhnutelnosti či jako byste se již velmi dlouho znali. Je však lepší vysečkat s dalšími kroky, než se Venuše vrátí zpět do přímého směru. 

Období retrográdní fáze Venuše je dobré využít ke zlepšení pocitu, který máte sami ze sebe - k rozvíjení lásky a úcty k sobě samým. Pomyslete na to, co vás opravdu těší. Zjistěte, z čeho pramenily problémy ve vašich dřívějších či nynějších vztazích. Právě v tom vám nyní mohou pomoci znovu se objevující bývalí partneři - abyste dořešili minulost a uvolnili tak prostor novým vztahům. I kdybyste se nesetkali přímo, pouhé vzpomínání a zhodnocení svých minulých vztahů vám může pomoci uvolnit svou karmickou zátěž a odlehčit tak svou současnou i budoucí cestu.

* * *

RETROGRÁDNÍ FÁZE VENUŠE MÁ TŘI OBDOBÍ:

1. 9.4. - 13.5. - První část před samotnou retrográdní fází obnáší první známky obtíží v oblasti lásky a peněz. 

2. 13.5. - 25.6. - Druhou část tvoří samotná retrográdní fáze Venuše. Venuše se přitom nachází v kvadratuře s Neptunem a je také pod vlivem hvězdy Bellatrix, která v některých milostných vztazích vyvolá potíže. 

Kvadratura retrográdní Venuše s Neptunem má velmi silný vliv na celý tento retrográdní cyklus. Zesiluje naši potřebu něhy a náklonnosti. Přitom však také může přinášet různá prozření nebo zmatenost týkající se lásky.  
Můžete prožívat pochybnosti a nejistotu ohledně sebe samých a svého vzhledu. Pokud se vidíte jako ošklivé a nehodné lásky, může to být jednou z příčin vašich problematických vztahů a zklamání. 
Můžete být také náchylnější vůči lžím, předstírání, nevěře, zradám nebo obecně zneužívání a využívání. 
Budete-li v tomto období randit, je přitom důležité si příliš neidealizovat objekt svého romantického zájmu, protože tak můžete přehlédnout zcela zjevné nedostatky, které ostatní vidí na první pohled. 
Kvadratura retrográdní Venuše s Neptunem bude obzvláště těžká pro ty milostné vztahy, které už tak velmi trpí nedůvěrou a podezřeními. Avšak vztahy založené na vzájemném porozumění a důvěře si budou naopak vychutnávat zvýšenou něhu a romantiku. 
Pokud nyní držíte nějakou dietu, může pro vás být toto období obtížné, neboť vaše sebedisciplína a nízká sebedůvěra budou vystaveny zkoušce. Pokud v tomto období budete užívat alkohol nebo jiné drogy, může na vás působit hůř a hrozí vyšší riziko vzniku závislosti nebo deprese. Ti, kdo alkohol nebo jiné drogy užívají pravidelně, by se měli mít na velkém pozoru před předávkováním. 
V souvislosti s pandemií koronaviru je to také známka toho, že bude obtížnější pandemii držet pod kontrolou a bude vyšší riziko infekce a onemocnění. 

Hvězda Bellatrix, která je zde dominantním vlivem, značí utrpení ve vztazích způsobené nezvládnutými city. Tato hvězda ženské válečnice obvykle dodává odvahu a bojovného ducha, pokrok a úspěch, vojenskou i osobní čest, bohatství, silné spojence, rychlé rozhodování a uskutečňování plánů, strategický talent, schopnost organizovat i správně rozlišovat. Avšak v tomto nešťastném aspektu v kvadratuře Neptunu přináší Bellatrix také závist a nenávist ze strany druhých, tendenci k marným bojům, ztrátu cti a možnou agresivitu.

3. 25.6. - 29.7. - Venuše se vrátí do přímého směru ve čtvrtek 25. června ve znamení Blíženců. Celkovou retrográdní zónu pak opustí úplně ve středu 29. července.

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/venus-retrograde/
překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.