neděle 21. června 2020

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 22. do 28.6. 2020

Milí přátelé, 

po intenzivním období retrográdních planet, letního slunovratu a novoluní ve znamení Raka, které v mnohých z nás mohly vyvolávat mnoho intenzivních emocí a myšlenkový zmatek, nastává čas pro regeneraci, zklidnění a utřídění všeho, co jsme si v předešlé době uvědomili. Přestože některé záležitosti nebo zmatek mohou trvat i nadále, začneme vše vnímat mnohem jasněji a také s větším klidem. Mělo by zmizet mnoho vlivů, které nám doposud jasné vnímání a klidně prožívání neumožňovaly či ztěžovaly. 
Ať už dojdeme úlevy nebo se budeme nadále potýkat s některými svými záležitostmi, v obou případech nám andělé doporučují důkladnou psychohygienu. Tak jako se pravidelně očišťujeme fyzicky, potřebujeme ze sebe dostávat také psychické "nečistoty". Myšlenky a emoce, které nás zatěžují a narušují náš vnitřní mír, je třeba ze sebe uvolňovat, aby se neukládaly v našem těle a nezpůsobovaly nám psychické i fyzické zdravotní problémy. Ideální k tomu je např. deník, kam můžeme vypsat všechno, co nás napadá a co cítíme, aniž by to kdokoli soudil (nemusí být jen papírový, bohatě postačí i soubor v počítači, do kterého se vypíšeme a který pak můžeme zase smazat, pokud si ho nechceme nechat). Někomu pomůže jiná tvořivá činnost nebo třeba sportování. Rovněž nám může pomoci vypovídat se dobrému příteli. Je však dobré vyhnout se rozebírání těchto myšlenek a emocí, pokud vidíme, že to nikam nevede a že se možná cítíme ještě hůř, než kdybychom to nerozebírali. Hlavní je dostat to ze sebe ven a nechat to být - nejsme-li vyloženě vedeni k nějakým konkrétním krokům. 
Rozhodnutí se netrápit a uvolňovat ze sebe myšlenky a pocity, které nás zatěžují, je součást zdravé péče o sebe samé. Pokud se o sebe staráme dobře, obvykle také činíme dobrá rozhodnutí a jsme schopni dobře vnímat svou intuici, která nás vede krok za krokem v každé situaci.  

- Magda

Pro tento týden jsem použila sadu Tarot strážných andělů od Doreen Virtue a Radleigho Valentinea.

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 
 
* * *

První kartou pro tento týden je Ohlédnutí a přehodnocení. Je to velmi příhodná karta pro současnou energii. Vypovídá o tom, že máme většinu silného období za sebou a nyní nastává čas pro zklidnění a přemítání nad tím, co jsme se vlastně za tu dobu dozvěděli sami o sobě a o různých aspektech svého života. Po zklidnění našich emocí a myšlenek se můžeme podívat na sebe a na svůj život jasným, nezkresleným pohledem, a na základě svých zjištění se rozhodnout k určitým změnám. Nemusejí být nijak radikální - někdy i malá změna může vykonat velké zázraky!
Kromě kontemplace a meditace je to také karta vysvobození, zázračných, nečekaných řešení, která se naskytnou sama od sebe a o která nemusíme nijak usilovat. Značí, že pokud si s nějakou situací nevíme rady, můžeme očekávat, že se vyřeší sama svým vlastním způsobem, a nemáme se kvůli zdánlivé neřešitelnosti trápit. 
Také je to karta, která představuje jakousi křižovatku, na které si volíme další směr z několika možných cest. Vybírejme si srdcem - a vydejme se tou cestou, kterou vnímáme jako nejlepší. 

Druhou kartou je Otevřete své srdce. Ta nám vyšla už několikrát v průběhu přechozích týdnů a vypovídá o velké lásce a často také o vztazích spřízněných duší. Bývá velmi pozitivním znamením pro všechny, kdo si přejí najít spřízněnou duši (ať už partnera nebo nového kamaráda) nebo kdo si přejí prožívat více lásky v současných vztazích. Zároveň nám všem připomíná, že chceme-li více lásky ve svých vztazích, musíme mít více lásky sami v sobě - a K sobě. Je třeba, abychom uměli milovat sami sebe, přejeme-li si prožívat zdravý láskyplný vztah s dalšími lidmi. Pokud sami sebe obětujeme, přizpůsobujeme a omezujeme, jen abychom si vysloužili něčí přízeň, nejsme na dobré cestě. Je třeba se milovat natolik, abychom se sami k sobě chovali s úctou, láskou a respektem, a podle toho také jednali. Stojíme-li sami za sebou, jsme-li sami sobě oporou a můžeme-li se sami na sebe spolehnout, pak jsme na nejlepší cestě k tomu, abychom si vytvořili (nebo přetvořili) vztah, kde bude spolehlivost, důvěra a opora přítomna také z druhé strany a také vzájemná. 
V kontextu nedávných intezinvních energií je to také karta vedoucí k odpuštění, k oproštění se od toho, co jsme prožili. Možná jsme se s někým pohádali nebo sami v sobě probudili spoustu emocí, které nyní potřebují odejít, aby nepáchaly zbytečné škody. Ať už máme za sebou cokoli, uzavřené srdce nám nepomůže. Ukřivděnost, zahořklost, hněv, stěžování si a pesimismus nám nikdy nepomohou - jen k nám budou přitahovat další situace, které budou tyto naše pocity podporovat. Pro vlastní dobro se tedy těchto pocitů vzdejme, ať už byly oprávněné nebo vznikly jen z domněnek, a udělejme za nimi tlustou čáru. Jde tu o naše zdraví, naše dobro, náš vnitřní mír a lásku, kterou si přejeme prožívat. 

Poslední kartou pro tento týden je Pomocník Citů, karta lásky a smíření. Navazuje na předchozí karty s poselstvím, že láska by měla být priorita - nikoli naše ego a jeho sebestřednost. Klade nám otázku, zda je pro nás důležitější milovat a nebo se vztekat; zvolit si vnitřní mír nebo udržovat naživu konflikty; svoboda odpuštění nebo vězení naší nespokojenosti. Vždy máme na výběr. Nejsme zdaleka tak bezmocní, jak by se nám mohlo zdát. Je pochopitelné, že spousta věcí nám připadá nespravedlivá - některé mohou být vskutku ošklivé. Mnohé z nás mohly potkat rány způsobené jinými lidmi, ale i přírodními katastrofami; situace, ve kterých nevidíme žádný smysl a u kterých se můžeme ptát, proč zrovna my, proč zrovna tohle?! Přestože jsou naše pocity zcela pochopitelné, ubližují nám. Čím více se do nich noříme, tím více sami sebe týráme - ještě navíc k tomu všemu, co jsme už utrpěli. Udělejme si tedy laskavost a odmítněme si k tomu všemu přidávat ještě své vlastní sebetrýznění. Propusťme své ublížené emoce a dejme si vnitřní mír a lásku na první místo. Odevzdejme spravedlnost i řešení Nebesům a zůstávejme otevření jejich vedení, až přijde čas, abychom my sami učinili nějaké kroky. Do té doby však mějme jako naprostou prioritu svůj klid, své zdraví a lásku, která je tou nejmocnější léčivou silou. Láska nám nikdy neublíží, může nám jen pomoci. Vzdejme se všeho, co láska není, a ponechme si ve své energii pouze ji. Tak se staneme magnetem pro lásku ve všech různých podobách a brzy pocítíme, jakou moc ve skutečnosti má. 

* * *

SHRNUTÍ
Toto je týden velkého odpouštění. Ať už se to týká něčeho, co jsme utrpěli vinou jiných lidí, nešťastných událostí nebo svou vlastní, je třeba pustit se své hořkosti a být ochotni znovu otevřít své srdce. I když třeba nevíme, jak to udělat, naše ochota a záměr nám pomohou to uskutečnit. 
Odpuštění neznamená, že nám nevadí, co se stalo, nebo že budeme předstírat, že se nic nestalo. Je to vědomá volba netrýznit sami sebe navíc k tomu všemu, co už jsme utrpěli. Udržovat v sobě naživu hořkost, hněv a podobné emoce je zbytečné trápení navíc, které stejně nic nevyřeší ani nenapraví. Odevzdejme jakoukoli nespravedlnost Nebesům a zákonu rovnováhy. Každý sklidí, co zasel, a není na nás, abychom na to dohlíželi a starali se o to. Na nás je, abychom se uzdravili, abychom udělali vše, co udělat můžeme, a netrápili se kvůli tomu, co udělat nemůžeme. 
Dejme si v tomto týdnu za cíl obnovit ve svém nitru lásku a mír. Pokud si to opravdu budeme přát, všechno se začne přeměňovat tak, aby se s tímto naším záměrem sladilo. Jestliže si s něčím nevíme rady, můžeme si být jisti, že existuje nějaké jiné řešení, o kterém nevíme a které se objeví samo v pravý čas.  
Nemějme strach a rozhodněme se pro lásku. Otevřeme svá srdce, vypusťme z nich své bolestivé emoce, vzdejme se svých hněvivých či teskných myšlenek a zvolme si mír. To je to nejlepší, co můžeme udělat pro sebe samé i pro všechny ostatní... a náš svět. 
* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.