pondělí 25. ledna 2021

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 25. do 31.1. 2021

Milí přátelé,

sotva jsme se začali rozkoukávat v novém roce, první měsíc už se nám chýlí ke konci - a to ve světle úplňku ve znamení Lva, který nastane ve čtvrtek 28.1. Tento úplněk bude v kvadratuře k Marsu, bojovné a akční planetě, a v opozici vůči Jupiteru, planetě štěstí. Z astrologického hlediska na nás tedy může dopadat energie hněvu, možná i v důsledku dlouhodobé frustrace. Současně se nám tímto nabízí příležitost rozvinout si svou vlastní schopnost sebekontroly a ukáznění vlastní mysli a emocí. Když si uvědomíme, že se poddáváme zlostným myšlenkám, které v nás probouzejí vztek a další intenzivní emoce, využijme některé z technik zklidnění mysli a konstruktivního vypouštění negativní energie, jako např. meditace, vypsání se do deníku, namalování obrazu, vypuštění napětí pomocí fyzického cvičení, vypovídání se ze svých pocitů dobrému příteli nebo andělům, napsání fiktivního dopisu někomu, kdo nás nahněval, a spálení tohoto dopisu, aj. Hněv, frustrace a další intenzivní emoce jsou normální a přirozené, jen je třeba jim nedovolit, aby nás zcela ovládly. Je zdravé dát jim průchod, avšak s rozmyslem a bezpečným způsobem, který neublíží nikomu druhému ani nám. Čím více si své emoce uvědomujeme, tím snáze se je naučíme zdravě vyjadřovat a ovládat.
Tento úplněk však může naopak dodat potřebnou aktivní energii těm z nás, kdo byli spíše pasivní, unavení a bez chuti do života. Může se nám dostat pozitivních nových impulzů, které nás popoženou do akce a které nám umožní prolomit dlouhodobou nečinnost, nechuť a apatii. Můžeme tak odstranit ze své cesty mnohé překážky, s nimiž jsme předtím neměli sílu hnout, a dosáhnout tak velké úlevy a spokojenosti.

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Moudrost Orákula (The Wisdom of the Oracle; Colette Baron-Reid)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla Čtyřka Citů, která většinou poukazuje na náš pesimismus, nedůvěru v lepší budoucnost a negativně zaměřenou pozornost, kvůli které nevidíme to dobré, co v životě máme. Poukazuje na energii a náladu tohoto období, kdy mnohým z nás dochází trpělivost, síla věřit dál a ochota držet se nadějí, které nám nikdo nemůže zaručit. Opakovaná zklamání, špatné zkušenosti a nedoléčená zranění přispívají k tomu, že se necítíme dobře, i když jsme si vědomi toho, že máme přece jen v životě mnoho dobrého. Touto kartou nám andělé radí, abychom si dali na tento svůj současný sklon pozor a neposuzovali realitu na základě svého zkresleného vnímání věcí. Věci nejsou zdaleka tak špatné, jak nám připadá, a tak těmto pocitům či myšlenkám nepodléhejme. Zavolejme si na pomoc své anděly a archanděla Jofiela, který nám pomůže vidět v sobě, v druhých lidech i v životě samotném to krásné. Veďme si deník vděčnosti a i přesto, že to pro nás může být obtížné, si napišme každý večer alespoň tři věci, za které jsme šťastní. I kdyby se nám nedařilo být pozitivní nebo optimističtí, nevadí - hlavní je, abychom na základě svých ne zrovna nejlepších pocitů nejednali. Mějme na paměti, že to, co vidíme svým pohledem, a jak to vidíme, je zkreslené tím, co v sobě nosíme, a že to zdaleka nemusí mít nic společného s tím, jak se věci opravdu mají. Vyčkejme tedy, až toto obtížné období pomine, a zaměřme se na uzdravení svých bolavých pocitů a negativních myšlenek. Pracujme se svým nitrem, nikoli s tím, co se děje venku.

Z karet Moudrost orákula nám vyšly dvě karty společně. První z nich se jmenuje Dokola a dokola a poukazuje na věci, které se nám v životě opakují. Často jsou to vzorce, podle kterých myslíme, cítíme či jednáme, vzorce vztahové, podle kterých si do života přitahuje stále dokola podobné typy lidí, nebo jiné vzorce, podle kterých opakovaně prožíváme velmi podobné, ne-li stejné zkušenosti jako přes kopírovací papír. Abychom z tohoto cyklu vystoupili, je třeba začít dělat něco jinak a začít řešit příčiny našich problémů místo samotných problémů. Tato karta nám také říká, že i když můžeme mít pocit, že jsme se nikam neposunuli, ve skutečnosti stoupáme po spirále vzhůru, a přestože čas od času procházíme podobnými body na naší cestě, vždy jsme zase o kousek výš, moudřejší a schopnější najít řešení.
Spolu s touto kartou jsme dostali ještě jednu s názvem Na moře, která nás vybízí, abychom se nesnažili s nynějšími prožitky bojovat, ale nechali je prostě plynout, s vědomím, že jsme vždy přesně tam, kde máme být a že vše je v pořádku. Často se stává, že čím více bojujeme a snažíme se něco překonat, tím hůř nám to jde a tím hůř se cítíme. Místo abychom šli hlavou proti zdi, se máme nyní odevzdat proudu života, nechat ho, aby nás nesl. Své myšlenky a emoce nechme odcházet, vypišme se z nich, vylijme své srdce našim andělům, nechme to všechno odejít. Ať už mají konkrétní důvod nebo je toho na nás prostě moc, nechme tyto energie, které se derou z našeho nitra ven, aby odcházely, jak potřebují. Požádejme své anděly, aby nám pomohli tyto energie uvolnit a přeměnili je na pozitivní nebo alespoň neškodné. Pokud si nyní nevíme s něčím rady, odevzdejme to do rukou Nebesům. Postarají se o vše potřebné a dají nám v pravý čas vědět, bude-li třeba, abychom něco udělali my sami.

Z Magických poselství víl nám vyšla karta Jaro. Toto roční období máme všichni moc rádi, protože nastává rozkvět přírody, dny se prodlužují a máme stále více světla, z pupenů vyrůstají nové lístky a barevné květy, zvířata se probouzejí ze zimního spánku. Přestože si na toto období ještě nějaký čas počkáme, již brzy započne podobné období v našem životě. Touto kartou nám víly i andělé dávají vědět, že i přes momentálně nepříznivé období nastane brzy změna, která nás potěší a kterou s radostí přivítáme. Přijde nová energie, která nás povzbudí a probudí v nás nový život. Období ledna a února je zasvěceno postupnému probouzení se do nového cyklu, a není proto kam spěchat. Všechno má svůj čas a necítíme-li se momentálně plni sil, je to tak v pořádku. Jsme součástí přírody a stejně jako ona, i my jsme nyní přirozeně pasivnější, v útlumu a soustředěni do svého nitra. Dopřejme si veškerý čas i péči, které potřebujeme, a brzy budeme moci pocítit energii nových začátků a příjemných změn, která je na cestě k nám a která se projeví v ten nejlepší možný čas. Na nás je, abychom se sladili s nynějším proudem, nebojovali proti němu a přijímali ho s mírem v srdci. Tak budeme mít jistotu, že plujeme tím správným směrem a že tomu tak bude i nadále.

* * *

SHRNUTÍ
Tento výklad je v jistém smyslu velmi podobný tomu z minulého týdne. Vypovídá o tom, že k nám přichází nová energie, ale zatím ji nepociťujeme, protože prožíváme mnoho frustrace a jsme negativně zaměřeni. I v tomto týdnu se možná budeme cítit nepříjemně a budeme mít tendenci posuzovat věci negativně. Protože o tom ale víme, budeme si na to moci dávat pozor a brát veškeré dění se zdravým odstupem, aniž bychom impulzivně reagovali a způsobili si tak další zbytečné nepříjemnosti. Naši andělé i andělé přírody nám dávají najevo, že se blíží pozitivní změny a nová energie a že je v pořádku, když se zatím necítíme právě nadšeně a plni života. Všechno má svůj čas a hlavním poselstvím pro tento týden je nechat vše plynout. To se týká jak dění v našem životě, tak i toho, co se děje uvnitř nás - myšlenek a pocitů. Pokud chce něco ven z našeho nitra, najděme zdravý a bezpečný způsob, jak to umožnit. Psaní deníku nebo vypsání svých pocitů a myšlenek bez cenzury do nějakého souboru, který pak smažeme, nebo na papír, který pak spálíme či roztrháme, to všechno nám pomůže se očistit od toho, co jsme v sobě nastřádali a co nám teď zkresluje pohled na věci. Po očistě, kterou nyní projdeme, uvidíme všechno z nové perspektivy, a v tom nás podpoří i ona přislíbená nová energie, která nás pozvolna začne připravovat na nové jaro.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.