neděle 12. června 2022

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 13. do 19.6. 2022

Milí přátelé,

letní slunovrat se blíží a spolu s ním také období, které tradičně patří nejrůznějším aktivitám, tvorbě, produktivitě a vychutnávání si hojnosti, které se nám dostává. Úplněk ve znamení Střelce, který nastane 14. června, bude zároveň v sextilu se Saturnem a v kvadratuře s Neptunem - což vytváří ideální podmínky pro vyjasnění různých nedorozumění, pochopení souvislostí, prohlédnutí lží a nalezení pravdy, ale i k překonání nejrůznějších nezdravých návyků, závislostí či nemocí prostřednictvím zralého, moudrého a pokorného přístupu. Téma pravdy, upřímnosti a schopnosti rozeznat faleš od ryzosti se nám opakovalo již v předchozích výkladech. Jedná se tedy skutečně o období zasvěcené všemu, co souvisí s vynášením pravdy na světlo - byť může být mnohdy nepříjemná a možná také dlouho přehlížená. Ať v osobní nebo globální rovině, všichni budeme vedeni k návratu k sobě samým, ke svým skutečným hodnotám vycházejícím z našeho srdce (a nikoli z názorů druhých, zejména našich nejbližších, kterým se mnohdy nevědomky přizpůsobujeme, abychom je potěšili nebo si je udrželi) a k uvedení našeho myšlení, vnímání, vyjadřování a konání do souladu s tím, co cítíme jako správné. Je to čas, kdy máme přestat zrazovat sami sebe či druhé, přestat si lhát a začít se chovat tak, abychom se mohli oprávněně cítit jako ti nejlepší lidé, kterými dokážeme být. Jsme vedeni k obnovení své vlastní svobody, která zároveň ctí svobodu ostatních. Jsme-li na té pravé cestě, vždy to poznáme - nemusíme se ptát, zda kráčíme správně, protože to víme. Nechť jsou tedy naše kroky vedeny Láskou a Pravdou

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Moudrost orákula (The Wisdom of the Oracle; Colette Baron-Reid)
  • Tarot zelené čarodějky (The Green Witch Tarot; Ann Moura)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám vyšla pro tento týden krásná karta Pozitivní zjištění, která nás nabádá k optimismu. Dobré zprávy jsou na cestě a naše plány by se měly naplňovat bez problémů. Pokud přece jen narazíme na nějaké překážky, můžeme si být jisti, že se jedná o přesměrování na lepší cestu. Tato karta nám říká, že máme zůstat pozitivně naladění, nenechat si nikým a ničím brát radost ze života a pomáhat i ostatním, kterým se to možná nedaří. Můžeme očekávat úspěch v čemkoli, na čem právě pracujeme nebo o co se snažíme, a velmi pravděpodobně se nám dostane také uznání. Naše uvolněná, povznesená a optimistická energie k nám bude přitahovat ještě více též energie v dalších formách.

Z karet Moudrost orákula nám vyšly společně dvě karty, které nesou společné poselství. První z nich je karta Yin a druhá Vzájemné obdarování. Karta Yin představuje energii přijímání, vnímání a pasivního principu, který se označuje za "ženský", přestože energii yin mají ženy i muži (jen v rozdílném poměru s energií yang, která představuje opak, tedy aktivní, produktivní a dávající energii). Vede nás k tomu, abychom si v tomto období dopřávali dostatek příjemných potěšení, odpočinku, relaxace a udělali si radost nějakým dárkem.
Karta Vzájemné obdarování pak vypovídá právě o tom, že se nám dostává v životě mnoha darů a máme se z nich umět těšit. Jedna věc je naučit se dobré věci přijímat a vítat je do svého života s vděčností (aniž bychom se hned snažili to nějak "oplácet" a přijatou energii zase hned vydat), druhá věc je umět si přijaté dary opravdu vychutnat. Jako soucitní a pomáhající lidé máme tendenci sklouzávat k přemíře dávání, aniž bychom vydanou energii vyrovnali a doplnili. Často se staráme o všechny ostatní, ale sebe zanedbáváme a stavíme na poslední místo. I toto téma se nám poslední týdny opakuje - rovnováha mezi vydanou a přijatou energií je velmi důležitá a je základem pro naše duševní i fyzické zdravé. Je normální, že v určitých obdobích energii více vydáváme a jindy zase více přijímáme, ale ani jeden z těchto výkyvů by neměl trvat dlouho. Pokud máme pocit, že v našem životě zavládla nerovnováha, ať už v jednom nebo druhém směru, soustřeďme se nyní na to, abychom ji obnovili.

Z Tarotu zelené čarodějky nám vyšla Šestka Pohárů, která představuje naši minulost, zejména dětství a současné vnitřní dítě - tj. tu naši část, která si v sobě nese ještě stále pocity, myšlenky, přesvědčení a návyky z období dětství bez ohledu na to, kolik času od té doby uplynulo. V souvislosti s předchozími kartami se může jednat o znamení, že se nám podaří úspěšně odpoutat od něčeho z minulosti, co nás doposud ovládalo, tížilo a bránilo nám těšit se ze života. Velmi často naše neschopnost prožívat pozitivní emoce vychází z minulých zklamání, zrad a dalších zranění, která jsme utrpěli a kvůli kterým se bojíme věřit, že to dobré, co v našem životě je (a v budoucnu může být) je skutečné. Pokud naše schopnost důvěry v dobro byla narušena, naskýtá se nám nyní skvělá příležitost k obnově této důvěry, uzdravení našich starých (i novějších) zranění a k otevření svého srdce přítomnému okamžiku i budoucnosti.
Tato karta představuje kromě minulosti také návrat ke svým dřívějším hodnotám, ideálům nebo přesvědčením, které nám byly vlastní, ale kterých jsme se možná později vzdali kvůli někomu nebo něčemu jinému. V tomto smyslu se jedná o poselství o návratu k sobě samým a k tomu, čemu hluboko uvnitř opravdu věříme, co si doopravdy přejeme a kým chceme opravdu být. Možná máme chuť se vrátit k nějakým aktivitám, které nás odjakživa bavily, ale na které jsme zanevřeli kvůli jiným lidem, nedostatku času nebo z jiných důvodů. Nebo se po letech sejdeme s kamarádem či kamarádkou a zavzpomínáme na různé pěkné věci, které jsme spolu zažili - jako by to bylo včera. Minulost nemusí být jen břemeno - může nám posloužit také jako inspirace, osvěžení, povzbuzení a také jako příležitost dát sami sobě velké uznání za všechno, co jsme za tu dobu dokázali, jak jsme zmoudřeli, vyrostli a vykonali mnoho dobrého. (A pokud jsme něco pokazili, poslouží nám jako příležitost si odpustit a změnit svůj směr.)
Touto kartou jsme vedeni k oprášení našeho někdejšího Já, které, přestože od té doby ušlo velký kus cesty a prošlo mnoha změnami, je stále naší součástí a dělá nás těmi, kým jsme. V kombinaci s kartami Yin a Vzájemné obdarování nás tato karta vyzývá k usmíření se se svou minulostí, k propuštění těch, kdo nás zranili, ze svých myšlenek i ze svého srdce, a k ochotě dát si tento dar vlastního osvobození. Zabýváme-li se svou minulostí až příliš, nebo děláme-li si příliš mnoho starostí v současnosti, vydáváme ze sebe další a další energii. Naším úkolem pro tento týden je energii dočerpat, a to bez jakýchkoli výčitek, pocitů viny nebo snahy přijatou energii honem opětovat.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu máme uvést do rovnováhy vydávanou a přijímanou energii. Jsme-li příliš aktivní, příliš se obětujeme, příliš ze sebe vydáváme, nastal čas dopřát si odpočinek, oddech, uvolnění a obdarování sebe samých. Období úplňku může být energeticky náročné, a tím spíše bychom se o sebe měli lépe starat a myslet mezi všemi úkoly také na sebe a svou vlastní pohodu. Čím lépe se budeme cítit my sami, tím lépe budeme moci později opět fungovat a pomáhat dalším.
Toto období se možná také budeme smiřovat se svou minulostí, osvobozovat se od jejího negativního vlivu na náš současný život a navrátíme se k tomu, kým hluboko uvnitř opravdu jsme, ale od koho jsme se možná na dlouhý čas odvrátili. V červnu jsme vedeni k návratu k sobě samým, k našim skutečným hodnotám a k obnově našeho optimismu a pozitivity, a to jak v úrovni myšlení, tak i vnímání, vyjadřování a jednání. Překonejme strach důvěřovat Životu, vzdejme se potřeby mít neustále všechno pod kontrolou a dovolme si svou důvěru obnovit. O všechno bude postaráno.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.