pondělí 8. ledna 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 8. do 14.1. 2024

Milí přátelé, 

měsíc leden bývá tradičně věnován nejrůznějším předsevzetím a rozhodnutím, která provázejí novoroční čas. Jsme-li motivovaní a nadšení do zdravých změn, k nimž jsme se odhodlali, je to skvělé! Pokud se však nijak nadšeni necítíme, je to také v pořádku. Musíme si uvědomit, že máme za sebou nejen těžký rok 2023, ale také velmi náročný měsíc. Prosinec bývá nejvíce vyčerpávajícím obdobím v roce, jak v důsledku svátků, tak i kvůli přípravám na ně. Nešťastné události, které se staly okolo svátků, zasahují vnímavé lidi o to více. Mnozí z nás mají v prosincovém měsíci otevřené srdce a jsou citlivější jak vůči tomu krásnému, tak i vůči ošklivému. Osobní emoční zátěž každého z nás je sama o sobě dost velkým břemenem, ne tak ještě s přídavkem tíživých energií světa. Nejrůznější návštěvy, závazky i snaha obdarovat blízké něčím hezkým nás mohly stát také mnoho energie.
Jsme-li momentálně unavení, vyčerpaní a bez chuti, je pro nás nyní tím hlavním závazkem péče o sebe a o svou duševní i fyzickou rovnováhu. Je to ideální čas pro odlehčení naší stravy, dopřávání si kvalitního spánku a také pro příjemný psychický odpočinek ve formě čtení, sledování oblíbených filmů či nějaké kreativní činnosti, která v nás probouzí příjemné pocity. Po velkém výdeji energie, který máme za sebou, je nyní čas, kdy máme energii přijímat, dopřát si čas na zotavení se po emočně vyčerpávajícím období - a také na truchlení, pokud ho potřebujeme a pokud jsme na něj neměli prostor během svátků.
Ve čtvrtek 11.1. nastane novoluní ve znamení Kozoroha, což je zemské znamení a vytváří tak ideální podmínky a energie pro nové začátky ve fyzické, materiální sféře - pro lepší péči o naše tělo a zdraví, lepší zvládání financí a odblokování proudu hojnosti v našem životě, ale i pro praktické kroky k uskutečňování našich záměrů.
Naši andělé nás rádi podpoří v každé pozitivní a zdravé změně, kterou pro sebe uděláme. Co je dobré pro nás, to je vždy dobré i pro všechny ostatní. Není třeba si nic vyčítat, pokud se nám momentálně nedaří plnit některé naše představy a nemáme na to ani sílu. Jsme přesně tam, kde být máme, a děláme vše nejlépe, jak právě dovedeme. Až přijde ten pravý čas vydat se kupředu, budeme na něj připraveni. Do té doby věnujme sami sobě veškerou péči, kterou právě potřebujeme.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Posvátný cestovatel (Sacred Traveller; Denise Linn)
  • Duše zvířat (Spirit of the Animals; Jody Bergsma)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla karta Zhmotněte si své sny. Ta nám říká, že máme všechno potřebné k tomu, abychom si mohli splnit svá přání a vydat se za svými cíli - a nebo že se do tohoto bodu již blížíme. Připomíná nám, že jsme velmi schopní a že když si něco od srdce přejeme, vždy k tomu dostáváme zároveň i všechny potřebné schopnosti, dovednosti a prostředky. Na začátku nového roku nám skončila retrográdní fáze Merkuru, která nás mohla v mnoha směrech brzdit, ale nyní se nám dostává energie na nový rozjezd a nové začátky. I malé krůčky ve směru našich cílů povzbudí náš dobrý pocit ze sebe samých a motivují nás k dalším. Nemusíme dělat žádné radikální, skokové změny, pokud k nim nejsme vedeni. Stačí i malé, nepatrné změny - koneckonců, čím menší krůčky děláme, tím menší odpor se nám naše ego (které chce všechno zachovávat při starém) snaží klást.
Pokud právě prožíváme období útlumu a nic se nám nechce, je tato karta pro nás povzbuzením, že to není natrvalo a že v pravý čas se v nás tento vnitřní tvůrce opět probudí a dokážeme uskutečnit změny, ke kterým se rozhodneme.

Ze sady Posvátný cestovatel nám vyšla karta Najít přístřeší, která se dokonale hodí k nynějšímu období. Na kartě je vyobrazena zasněžená krajina s domkem, v němž svítí světlo a kouří se z komína. Představuje vřelý domov, do nějž se uchylujeme před venkovním mrazem a nepříznivým počasím, které je v zimě časté, a ve kterém máme možnost si odpočinout, uvolnit se, dočerpat síly a promyslet si, co bychom rádi uskutečnili, jakmile nastane jaro, období nové energie a nového života.
Touto kartou jsme doslova vedeni k tomu, abychom trávili čas sami se sebou, v klidu a tichosti, v pohodě, která je nám příjemná, a abychom si doplnili všechnu tu energii, kterou jsme ze sebe vyčerpali v předchozím období. Ať už je to fyzický odpočinek a spánek, skrze které se naše tělo i duše regenerují a odpočívají od přetrvávajícího stresu, nebo cokoli jiného, co nám právě pomáhá cítit se dobře. (Zde je však důležité dát si pozor na závislostní chování, neboť zneužívání návykových látek, přejídání, impulzivní nakupování nebo jakékoli podobné jednání je v konečném důsledku zdrojem ještě většího stresu a větších problémů, a i přes dočasný, uměle navozený pocit úlevy a úniku od stresu, nám nakonec přinesou jen další stres, pocity viny a mnohdy i zdravotní problémy.) Máme se zaměřit na přijímání energie a omezit její výdej jen na to, co je opravdu nezbytné. Máme své zdraví - duševní i fyzické - učinit svou prioritou.
Tato karta nás také vede k uspořádání našeho domova, k úklidu v něm, k reorganizaci nábytku či zútulnění místností, stejně tak i našeho pracoviště a našeho vlastního nitra, ve kterém mohou zůstávat nedořešené záležitosti, staré nepropuštěné a nevyjádřené pocity, křivdy a stará pouta, která nám naši energii odebírají, aniž bychom si to možná uvědomovali. Meditace, psaní deníku, procházky v přírodě či příjemná koupel/sprcha jsou chvíle, kdy mnohé takové věci mohou začít vyplouvat na povrch a drát se z našeho nitra ven. Nechme je jít a dovolme si je procítit. Tyto naše pocity nejsou zdaleka tak hrozivé, jak nám připadají, zatímco se jim bráníme a snažíme si je nepřipouštět. Dovolme si uklidit ve svém nitru stejně tak, jako uklízíme své pokoje - i to nám pomůže k lepšímu zdraví a lepšímu pocitu ze sebe samých.
Vedle úklidu je to pak také vedení k tomu, abychom si dopřáli čas na opravu různých věcí, ať už je to zašití děravého oblečení, opravu kapajícího kohoutku nebo nápravu některých našich vztahů, odpuštění a propuštění starých křivd, a nebo propuštění konkrétních osob z našeho života, je-li to nezbytné. Každá taková záležitost čekající na nápravu nebo rozřešení představuje formu nepořádku a vnitřní zátěže - jejich konečným vyřešením tedy také uděláme dobrou službu svému zdraví.

Ze sady Duše zvířat nám vyšla karta Berana s názvem Vytrvalost. Ta mluví sama za sebe - říká nám, abychom se nevzdávali a vytrvali na své cestě. Druh berana, který je na kartě vyobrazen, dokáže velmi obratně vyskákat po strmých skalách až na vrchol, a to s naprostou sebedůvěrou a sebejistotou. Touto kartou nám Nebesa připomínají, že i my máme tuto schopnost a že i když se nám zdá naše cesta strmá a možná i nekonečná, s vytrvalostí se do cíle nakonec dostaneme.
Je v pořádku dopřát si v průběhu přestávku. Není kam spěchat. Důležité je, abychom se nevzdali a zůstali věrni záměrům, které jsme si vytyčili. Stejně tak je v pořádku změnit směr, pokud své záměry přehodnotíme. S tím, jak se přirozeně měníme a vyvíjíme my sami, mění se a vyvíjí také naše priority.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu je nám přáno, pokud máme v úmyslu věnovat se vlastnímu seberozvoji a zlepšování kvality našeho života. K tomu patří také dobrá péče o sebe, protože nemáme-li dostatek energie na to, abychom vůbec fungovali, nemůže logicky pořádně fungovat ani to, na čem chceme pracovat.
Ať už se pustíme do něčeho nového nebo ne, tak či tak máme dostatečně odpočívat a mít jako prioritu přijímání energie, spíše než její výdej. Než se naplno vydáme vpřed, potřebujeme dočerpat sílu a uzdravit ty části sebe samých, které to potřebují.
Je to ideální čas na detoxikaci, změnu jídelníčku a péči o své tělo i duši, odpočinek a dopřávání si nejrůznějších potěšení, která podpoří naše dobré zdraví.

* * *



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.