neděle 25. srpna 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 26.8. do 1.9. 2024

Milí přátelé, 

nový týden by nám měl v určitých ohledech poskytnout potřebnou úlevu a oddech. Energetické vlivy posledních týdnů byly poměrně náročné a je proto důležité, abychom energii vynaloženou na jejich zvládání zase doplnili. Pomůže nám tedy, když omezíme výdej energie na nezbytné minimum a zaměříme se spíše na způsoby, jak energii přijímat. Musíme si však také uvědomit, že jsme to my, kdo rozhoduje o našem rozvrhu a prioritách a že jsme to my, kdo musí vymezit potřebné hranice, je-li třeba.
V tomto týdnu nám končí retrográdní fáze Merkuru, a to 27.srpna. Mělo by se nám tedy lépe komunikovat, vyjadřovat se s větší lehkostí a mohly by se také rozhýbat některé ustrnulé záležitosti.
Měsíc ve fázi ubývání, která potrvá až do konce týdne, nás podporuje v obratu do svého nitra, k vnitřní práci, k meditaci, introspekci a také k ústupu do ústraní, právě pro potřebnou regeneraci. Je to také ideální období pro ta naše přání, která zahrnují věci, u nichž si přejeme, aby ubývaly - přebytečná váha fyzická i duševní, nezdravé návyky, konflikty, nepořádek aj. Nechme je ubývat společně s měsícem a dovolme si uvolnit ve svém nitru i v životě místo pro něco nového.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)
  • Moudrost Země (Earth Wisdom; Barbara Moore)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů jsme pro tento týden dostali kartu Oboustranně výhodná řešení. Mohla by se také nazývat "zlatá střední cesta". Vede nás ke zdravým a férovým kompromisům, objektivnímu náhledu na situace a k zohlednění jiných možností i dalších osob, pokud je situace zahrnuje. Vyzývá nás k míru a zdravé rozvážnosti, která v konečném důsledku přinese to nejlepší možné řešení nám i ostatním.
Tato karta také vypovídá o Božském načasování, které nyní v našich situacích hraje roli. Možná bychom si přáli mít už některé věci konečně za sebou, konečně vyřešené a uzavřené, nebo čekáme na splnění nějakého přání a začínáme být netrpěliví. Touto kartou nám Nebesa připomínají, že všechno má svůj čas a že je to tak nejlepší - i když nás to třeba rozčiluje. Podobně jako květiny potřebují svůj čas, než vyklíčí, vyrostou a vykvetou, nebo plody, které potřebují svůj čas, aby opravdu uzrály a nebyly kyselé, je třeba nechat i našim přáním potřebný čas pro své zrání, abychom si je pak mohli opravdu vychutnat. Není třeba do tohoto procesu šťárat a přesvědčovat se, jestli se naše přání opravdu plní. Jak psala Louise Hay v knize Miluj svůj život: Když čekáte, až vám vyrostou na zahradě rajčata, také je stále dokola nevykopáváte, abyste se podívali, jestli se něco děje. Prostě věříte, že všechno se děje tak, jak má, a zatímco necháváte tento proces, aby se děl, poskytujete jim vodu a živiny.
Pro naše přání je důležité, abychom proces jejich plnění stále nepřerušovali, nesnažili se do něho zasahovat, nesnažili se ho hlídat a řídit podle sebe. Mějme důvěru, že všechno se děje přesně tak, aby to na konci přineslo ty nejsladší odměny. A mezitím podporujme toto naplňování svým pozitivním přístupem, uvolněním a vírou.

Ze sady Magická poselství víl jsme dostali kartu Nechte věcem volný průběh. Ta jen potvrzuje důležitost Božského načasování pro veškeré dění a zdůrazňuje nám, že nejlépe teď našim přáním pomůžeme tak, že je necháme být a že jim poskytneme svůj vlastní čas a prostor pro svůj růst.
Zvláště pokud jsme nyní neklidní, rozčilení, negativně naladění či vyčerpaní, určitě své situaci nepomůžeme tím, že do ní budeme vnášet svůj stres, hněv a frustraci. Mnohem efektivnější bude, když si nyní dopřejeme čas na oddech, odpočinek a obnovu své energie, a mezitím necháme věci v rukou Nebesům, která se o ně postarají. Až se zregenerujeme a budeme mít opět čistou, vysoko naladěnou energii, budeme moci pokračovat dále. Svět se nezboří, když ho na nějaký čas přestaneme hlídat a snažit se ho řídit.

Z karet Moudrost Země jsme dostali kartu Svoboda. Na obrázku je vidět temná postava uvíznutá v kameni, který představuje nesvobodu a omezení, v nichž jsme se ocitli, zejména vlivem své minulosti. Představuje naše strachy způsobené bolestnými zážitky z minulosti, omezující přesvědčení, svazující návyky, nezdravé lpění na někom nebo na něčem, a veškerou tíhu, kterou v sobě nosíme, ať už si ji uvědomujeme či nikoli.
Tato karta říká, že nastal čas pohlédnout sami do sebe a začít tento kámen zevnitř rozpouštět. Možná si vzpomenete na pohádku Nebojsa, kde byl hrdina zlým čarodějem uvězněn do kamene, ale díky svému odvážnému, milujícímu a bijícímu srdci kámen rozsypal a čaroděje porazil. Touto kartou nám Nebesa připomínají, že máme obdobnou sílu sami v sobě a že rozhodně dokážeme rozbít pomyslné vězení, ve kterém jsme doposud setrvávali. Tím, že přehodnotíme svá přesvědčení, postoje a naladění, že změníme způsob svého vnímání, že začneme dávat přednost lásce před strachem, a také odvážíme-li se čelit svým pocitům, které jsme nechtěli cítit, se dokážeme konečně osvobodit a nenechat se už ovládat doposud skrývanými stíny v našem nitru. Navíc tak budeme odolní vůči manipulaci ze strany těch, kdo doposud zneužívali právě našich obav, nejistot a nedoléčených zranění.
Jsme vedeni k tomu, abychom se nyní věnovali přednostně sami sobě a práci se svým nitrem. Nastavme si zdravé hranice a dovolme si nárokovat čas, který nám po právu patří a který potřebujeme. Nic nám neuteče a nic se nezhroutí - právě naopak, budeme-li opět plni síly a míru díky péči o sebe, pomůžeme touto svou novou pozitivní energií i všem svým blízkým a našim záležitostem.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu je nám připomínáno, do jaké míry jsme my sami propojeni s vnějším světem a jak velkou roli může sehrát naše vlastní vnitřní uzdravení a rozvoj v uzdravování a rozvíjení věcí kolem nás. Máme dát absolutní prioritu vlastní regeneraci, obnově své energie a osvobozování se od všeho, co nás svazovalo a omezovalo. Vnější omezení přitom často zrcadlí omezení vnitřní. Dosáhneme-li tedy ve svém vlastním nitru pocitů svobody, lásky, míru a vděčnosti, začnou se přirozeně měnit i naše vnější podmínky.
Velký důraz je kladen na to, abychom odolávali své tendenci neustále hlídat a řídit průběh věcí. Čím více se budeme do průběhu věcí snažit zasahovat, tím více jim uškodíme. Chceme-li tedy, aby všechno dopadlo co nejlépe, nechme svým situacím a přáním volný prostor a čas, který potřebují. Mezitím se soustřeďme na práci se svým vlastním nitrem a odhalujme a propouštějme všechny myšlenky, pocity, vzpomínky, návyky a energie, které nás doposud ovládaly.
Je načase, abychom z kusu neopracovaného kamene odstranili vše, co k nám ve skutečnosti nepatří, a vyloupli tu osobu, která v něm byla schovaná - naše opravdové Já.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥ 

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.