neděle 1. září 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 2. do 8.9. 2024

Milí přátelé, 

první zářijový týden nám zahajuje novoluní ve znamení Panny 3.9., což je ideální čas pro nové začátky, vytyčení si nových cílů a záměrů, zahájení nových zdravějších návyků a stejně tak i k novým rozhodnutím, která nás povedou k potřebným změnám. Energie tohoto novoluní může vynést na povrch naše nejistoty, obavy a stíny, ale zároveň nás také povzbudí k jejich překonání.
Velmi nám pomůže, když si dáme alespoň dočasně přestávku od negativních zpráv, které v nás dlouhodobě podporují naše úzkosti a strachy.
To, že o nich čteme nebo sledujeme depresivní reportáže, nám v ničem nepomáhá - jen to udržuje naše stresové hormony ve střehu, a tím narušuje i mnoho procesů v našem těle jako spánek, trávení, apod. Dopřejeme-li si potřebnou přestávku od permanentního stresu a dramat (a nejen ve zprávách, může to zahrnovat i omezení kontaktu s některými lidmi v našem životě, kteří jsou na dramatech závislí), očistíme se od mentálních i emočních toxinů a lépe se tak staneme otevřenými vůči novým nápadům, jak světu i sobě samým nejlépe pomoci. Máme si chránit svou energii a neplýtvat jí na strach, starosti, stížnosti, negativitu a pesimismus. O to více nám jí pak zbyde na podporu svého zdraví, spokojenosti, hojnosti, vnitřního míru, svých vztahů a také ke konání svého poslání, kterým je posilování a šíření lásky a míru v našem světě a jeho léčení prostřednictvím uzdravování nás samotných.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Sen Bohyně (Goddess Dream Oracle; Wendy Andrew)
  • Posvátný cestovatel (Sacred Traveler; Denise Linn)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám vyšel Pomocník Činu, což je karta, která může představovat osobu i situaci. Pokud jde o osobu, pak je to někdo velmi temperamentní, snadno nadšený a vášnivý, někdy k vlastní škodě, kdo může mít sklon k unáhlenosti, dramatičnosti a netrpělivosti, kvůli kterým se pak dostává do problémů. V tomto smyslu se nám dostává doporučení, abychom těmto tendencím nepropadali a nedělali si ukvapené závěry o lidech či situacích; abychom se nepoddávali netrpělivosti a vzteku, ale dali jim průchod nějakým zdravým způsobem (např. vypsáním do deníku, vysportováním, aj.) a abychom nechtěli mít všechno jasné a hotové teď hned, za každou cenu.
Nebesa vědí, že mnohé věci nám už "lezou na nervy", ať už se jedná o cokoli (včetně počasí, které je pro spoustu z nás nesnesitelné a které ne a ne přestat) a chtějí nám pomoci tím, že nás vedou k umírnění našeho vlastního vnitřního "ohně". Když už nás tolik věcí "dopaluje", nemáme si k tomu přidávat ještě více tlaku tím, že se sami svými myšlenkami budeme rozpalovat, naštvávat a rozdmýchávat oheň ještě ve svém nitru.
Naproti tomu, pokud v určité situaci dlouhodobě stagnujeme, představuje tato karta důležitý a pozitivní impuls, díky kterému se plnou parou pohneme vpřed. Může to znamenat například dlouhodobě frustrující situaci, kterou jsme z nějakého důvodu dobrovolně snášeli a nyní už ji snášet nehodláme. Je v pořádku využít svůj hněv a frustraci k pozitivním změnám. Měli bychom si je však nejprve dobře promyslet, aby naše rozhodnutí nebylo unáhlené a mylné.
Tato karta představuje vášeň, ať už v pozitivním nebo negativním smyslu, a je na nás, jak s ní naložíme.

Ze sady Sen Bohyně jsme dostali kartu Záměr, která nám přesně sedí na období novoluní. Povzbuzuje nás k tomu, abychom si ujasnili, co si přejeme a co pro to potřebujeme udělat - zda si například nějakým způsobem sami nestojíme v cestě. Karta nám připomíná, že máme moc nad svými životy, i když nám to tak někdy nepřipadá. Přestože některé věci nemůžeme ovlivnit, stále máme moc nad tím, jak se k nim postavíme, jak se rozhodneme na ně reagovat (a zda vůbec). Podnázvem této karty je Splétání osudu, který pomáháme spoluutvářet. Na obrázku je Bohyně, která upletla ochranný obal kolem malého miminka. Pro některé z nás může tato karta zvěstovat početí nebo narození miminka. Jinak je tento obrázek symbolem zrodu něčeho nového, ať už jsou to nové projekty a díla, nové myšlenky a nápady, nové postoje a přístupy, nová hojnost a nebo zrod našeho vlastního nového Já. Připomíná nám, že dokud jsou tyto naše začátky ve stavu zrodu, je třeba je chránit a nevystavovat je ohrožujícím vlivům (např. negativním názorům druhých, nepřejícným lidem, vlastním pochybnostem aj.) Máme o ně pečovat tak jako o malé dítě, které na začátku svého života potřebuje naši péči a ochranu. Chovejme se tedy stejně tak i sami k sobě a k našim přáním a záměrům. Tak jako je dítě skrze pupeční šňůru přímo závislé na matce a na tom, jak zachází sama se sebou, jsou i naše přání přímo závislá na nás a na tom, co do sebe pojímáme a co ke svým přáním pouštíme. V tomto ohledu se vracíme k první kartě - abychom si do sebe ani do svého života nepouštěli negativitu, strach, netrpělivost, nátlak na dění a jiné škodlivé vlivy, které v nás mohou naši víru a naději zadupat, sotva začnou klíčit - a nejen vlivy vnější, ale i ty vnitřní, jako jsou naše vlastní pochybnosti, sebeshazování, sebeobviňování, velebení nedostatku aj., kterými my sami zašlapáváme své sny.

Ze sady Posvátný cestovatel jsme dostali nádhernou kartu Cesta srdce, která vypovídá o lásce a její přítomnosti v našem nitru i v našem životě. Mnohdy zvěstuje navázání nového vztahu či prohloubení toho současného - jak milostného, tak i přátelského, rodinného, pracovního nebo jiného. Říká: "Láska proudí skrze vás i k vám."
Když se řekne láska, většina lidí si vybaví romantický vztah s partnerem či partnerkou. Láska má však mnoho různých podob a ani jedna není méně důležitá než ta romantická. Zvykli jsme si stavět romantickou lásku nade všechny ostatní formy a můžeme pak od romantické lásky očekávat, že jako jediná nás může skutečně naplnit - a stáváme se závislými na tom, zda máme či nemáme partnera, zda partner dělá to či ono, apod. Ve skutečnosti to vůbec není o partnerství - je to o energii v našem nitru, která je naší podstatou, která proudí celou naší bytostí (pokud jí v tom nebráníme) a kterou sdílíme skrze své vztahy s dalšími bytostmi.
Tato karta nás vede, abychom se těšili z lásky VE VŠECH jejích formách a nepoutali se ke konkrétní podobě, jakou by měla podle nás mít. Dovolme si být plni lásky nezávisle na lidech kolem nás nebo na tom, zda máme či nemáme vztah. Staňme se zosobněním lásky - neboť tou skutečně jsme - a začneme k sobě přitahovat lásku v mnoha dalších formách.
V kontextu výkladu jsme touto kartou vedeni k tomu, abychom dali lásce přednost před strachem, že se nám něco nesplní, že už to trvá moc dlouho, že na to nemáme nebo před jakoukoli jinou obavou a pochybností. Mějme se rádi a místo stresování se zapracujme na tom, abychom si v sobě rozvinuli co největší klid. Už tím sami přispíváme k tomu, aby se naše záměry naplnily a aby se také naplnily tím nejkrásnějším možným způsobem.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu nemáme být unáhlení a raději si máme své kroky dobře promýšlet, abychom si nezpůsobili zbytečné problémy. Energii vášně či hněvu máme nasměrovat a využít konstruktivní a/nebo kreativní cestou. I když můžeme být frustrovaní, nedovolme své frustraci, aby nás ovládala.
Soustřeďme se na to, co bychom si přáli, a tato svá přání ochraňujme svým vlastním klidem a péčí o sebe - podobně jako se matka musí o sebe dobře starat, aby bylo zdravé i dítě v jejím těle. Naše myšlenky, pocity, vnímání, přesvědčení, návyky a činy přímo ovlivňují nejen nás, ale i to, co v sobě nosíme a na čem nám záleží. Vytvoříme-li si sami v sobě, ve své mysli, ve svém srdci i v těle to nejkrásnější možné prostředí plné lásky, poskytneme tak úrodnou půdu pro růst a rozkvět našich přání.
Dejme přednost lásce před vším ostatním a dovolme jí, aby vyplnila celou naši bytost a skrze nás se šířila dále do našich vztahů a dalších životních oblastí. Láska má zázračnou moc uzdravovat vše, co utrpělo jejím nedostatkem, a tak jí ponechejme volnou ruku... a brzy se dočkáme zázračných řešení.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥  

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.