neděle 8. září 2024

To, že jste schopni vidět, co je špatně, neznamená, že jste zodpovědní za nápravu

"Jako vnímaví, citliví lidé jste schopni vidět mnoho věcí, které jsou ve světě nebo ve vašem blízkém okolí špatně a které volají po nápravě. Nicméně skutečnost, že jste schopni vidět všechno, co je špatně, neznamená, že jste povinni to řešit a že na vás leží zodpovědnost za vyřešení těchto problémů. Ať už si to uvědomujete či nikoli, mnohdy na sebe přebíráte tíhu těchto situací a nesete pak na svých bedrech břemena, která vám nepatří.

Nejčastěji jsou to problémy vašich milovaných, které začnete brát jako své vlastní v domnění, že jim tím pomůžete. Podpořit je samozřejmě můžete, ale odpovědnost za vyřešení svých záležitostí má stále každý sám. Pokud se snažíte přebírat tíhu jiných na sebe samé nebo řešit jejich problémy za ně, nejen že jim tím nepomůžete, protože se jim jejich zkoušky budou muset znovu vrátit a zopakovat, ale sami sebe tím zbytečně zatížíte a vyčerpáte. 

Taktéž u tíživého světového dění nepřispějete k odlehčení a uzdravení tím, že se budete trápit a plnit svou mysl, srdce i tělo strachem, hněvem a frustrací. K odlehčení a uzdravení světa napomůžete tím, že budete svou vlastní bytost a svůj osobní svět udržovat odhlčené a zdravé, jít tak příkladem druhým a podporovat je v jejich vlastním uzdravování. Místo nabírání emoční (a často i fyzické) tíhy z temnoty, kterou vidíte v okolí, naplňte se světlem a sdílejte ho. Budete-li do sebe přejímat bolest, dovolíte tak, aby se rozšířila dál; dáte jí tak další vítězství.

Odmítněte se stát nositeli strachu, bolesti a tíhy. Staňte se majáky, které svítí do okolí a pomáhají ostatním nacházet lepší směr. Využívejte svou vnímavost a citlivost k pomáhání a konání dobra tam, kde můžete, a ostatní odevzdejte do rukou Vyšší Moudrosti. Ne všechno nemocné musíte uzdravit vy. Můžete-li, pomozte; nemůžete-li, netrapte se kvůli tomu. Od nikoho z vás se nečeká, že ihned přiběhnete ke všemu, co potřebuje nápravu, a dokonale tuto nápravu provedete. Není to ve vašich silách a ani nemá být. Důvěřujte Vyšší Moudrosti, že najde to ideální řešení pro vás i pro všechny ostatní, a že i bolestné a chaotické situace mohou sehrát důležitou roli ve velmi potřebných změnách a dát zrod novým, harmonickým pořádkům."


- Poselství andělů, Magda Techetová 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.