sobota 19. října 2013

Nestěžujte si - vypište se

"Už víte, že neustálým vyjadřováním stížností a obav si afirmujete a následně přitahujete negativní věci, lidi, vztahy a situace. Jste-li naladěni na negativitu, dostáváte se na vlny podobně naladěných lidí, situací a podmínek, a začnete se vzájemně setkávat. Na druhou stranu si ale nemůžete pomoci, abyste své pocity frustrace neventilovali do okolí. Samozřejmě, kdybyste to nedělali, pouze byste své pocity potlačovali v sobě a nadále byste zůstávali naladěni na negativitu. Jak z toho ven?

Úžasným pomocníkem je v tomto ohledu deník. Sešit, papír nebo knížka, do které můžete psát (může posloužit také počítač). Deník se na vás nebude zlobit, nebude nic komentovat ani na nic reagovat. Můžete do něj napsat úplně všechno, co ze sebe potřebujete dostat ven. Jakmile jsou vaše myšlenky zapsané a uložené v deníku, už na ně nemusíte myslet. Jsou tam, zůstanou tam napořád, kdybyste se k nim někdy chtěli vrátit, ale už si jimi nemusíte plnit hlavu. Vypisováním svých pocitů a myšlenek do deníku si ulevíte od pocitů tíhy či omezení a uděláte tak ve své mysli prostor pro nové myšlenky, nápady a řešení. Mysl, která je plná stížností a obav, jen stěží vymyslí něco pozitivního a kreativního. Pokud se vám nedaří zůstat pozitivní, pak to může být proto, že tomu nedáváte ve své mysli dostatek prostoru - vyplňujete ho totiž celý negativitou a veškerou myšlenkovou energii vynakládáte na posilování pocitů frustrace a bezmoci.

Vyjádřením svých pocitů do deníku se vám uleví a přitom nikomu neublížíte ani nic nezpůsobíte. Pokud máte přece jen obavy, zda by energie vašich slov nemohla působit nějak nadále, můžete si na začátek svého deníku napsat modlitbu:

"Milý Bože, andělé, Vesmíre, Bohyně (či kdokoli, s kým jste duchovně spřízněni),
prosím, abyste všechno, co napíšu do tohoto deníku, ochránili, a také zajistili, aby žádné z těchto slov nemělo nežádoucí vliv na mě či jiné osoby a okolnosti. Všechno vám zde svěřuji do úschovy a prosím, abyste to hlídali a mezitím mi pomohli vyřešit všechny příčiny, z nichž tyto mé pocity a myšlenky vzešly. Děkuji vám, že chráníte mě i mé blízké před jakoukoli negativitou, kterou bych možná mohl/a nevědomě vyvolat, a pomáháte nám všem k pozitivním a láskyplným změnám. Amen."


Potlačováním či přecházením vašich pocitů tyto pocity nezmizí. Jakmile se jednou dostavily, potřebují být vyjádřeny. Buďte k sobě prosím upřímní a nebojte se přiznat si cokoli, co cítíte. Když se nebudete bát přiznat si své pocity, můžete je vyjádřit a nechat je odejít. Je to přirozené a pomáhá vám to udržovat svou energii čistou a vitální. Když si říkáte, že jste pozitivní, ale přitom cítíte, že to tak prostě není, vůbec to nevadí, prostě si to přiznejte. Nic neposuzujte. Nepřehlížejte žádný pocit, který máte, ať je jakýkoli. Potřebujete ho uvolnit a dát mu volný průchod, tak aby vás nadále neovlivňoval a aby vaše energie mohla zdravě proudit. Nechávejte odcházet všechno staré a s radostí vítejte všechno nové - ať už se to týká pocitů, myšlenek nebo čehokoli jiného. Tak si zajistíte harmonické proudění své životní energie, která se vždy postará o všechno, co potřebujete, abyste byli šťastní."

* * *

(Poselství andělů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.