pondělí 6. ledna 2014

Právě teď žiji svůj ideální život

Vaše představy o ideálním životě nemusí na první pohled vypadat právě prakticky nebo finančně výhodně. Mohou se zdát příliš velkolepé nebo vzdálené a možná hned nevidíte, jak byste je mohli uskutečnit. Můžete mít pocit, že k jejich uskutečnění potřebujete hodně peněz. Možná si myslíte, že nejdřív musíte dělat to, co vás sice tolik nebaví, ale čím si vyděláte peníze, a až pak se můžete pustit do toho, co milujete. Někteří lidé říkají: „Zůstanu u téhle práce, dokud si nevydělám tolik peněz, abych mohl/a dělat to, co chci.“ Často však stejně nezískají tolik peněz, kolik si myslí, že potřebují, a tráví svůj život prací, která je nebaví.
Jděte přímo za tím, co chcete. Když budete dělat, co vás baví, povede se vám daleko lépe a vyděláte si nakonec daleko víc peněz. Chcete-li cestovat po světě, začněte pracovat tam, kde se cestování organizuje, třeba u letecké společnosti nebo u cestovní kanceláře. Budete se cítit mnohem živější a spokojenější, a tak si přitáhnete více hojnosti. O čem sníte? Zastavte se a na chvilku se nad tím zamyslete.

O jakém pracovním prostředí sníte? Představujete si práci venku, v přírodě, se zvířaty? Anebo raději pracujete uvnitř, s lidmi či zařízením? Rozhodněte se, kde chcete pracovat a zda vás přitahuje městské nebo venkovské prostředí. Chcete pracovat v kanceláři, řídit nákladní auto, jezdit na montáže, plavit se na lodi, létat v letadle, pobývat na jednom nebo na mnoha místech? Jak by vypadalo vaše ideální pracovní prostředí? Pomyslete na to, s jakými lidmi se chcete v práci stýkat a v jakých vztazích s nimi chcete být. Chcete být jejich zaměstnavatel, spolupracovník, zaměstnanec? Vyhledáváte raději společnost mladších, nebo starších lidí, lidí vašeho věku, mnoha lidí, několika málo lidí, anebo dáváte přednost práci o samotě?

Snili jste někdy o práci v oblastech, jako je medicína, výživa, sport, politika, věda nebo vzdělávání? Vaše sny vás vedou k vaší životní práci. Věnujte pozornost právě tomu, co vás zajímá, ať je to mír na planetě, ochrana práv zvířat, životní prostředí, pomoc lidem bez domova, zahraniční politika, výzkum vesmíru a tak dále. Můžete si vytvořit práci, která vám bude rozšiřovat váš život a přinášet ty pravé fyzické, mentální a emocionální výzvy. Máte rádi práci, při níž jste tělesně aktivní? Láká vás činnorodý, aktivní den, anebo máte rádi klidné a mírné tempo? Řekněte si do podrobností a jasně, co chcete, protože přesně tak to dostanete.

Jedna žena si v časopise našla obrázek kanceláře, která přesně odpovídala jejím představám pracovny, včetně rostlin, obrazů a neobvyklého modrého psacího stroje na pracovním stole. Dala si jej na stěnu a vizualizovala si podle něj svou budoucí kancelář. O několik let později opustila své zaměstnání a šla se ucházet o nové místo. S úžasem vstoupila do kanceláře, která vypadala přesně jako ta na obrázku, jen psací stroj byl žlutý. Získala to místo a po krátké době pro ni objednali nový modrý psací stroj. Bohužel si zapomněla vizualizovat typ lidí, s nimiž chce pracovat, úroveň odpovědnosti, možnosti růstu a mnoho dalších detailů. Po několika měsících z této práce odešla, protože nesplňovala její hlubší potřeby.

* * *

- z knihy Tvoření peněz, Sanaya Roman

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.