pondělí 5. května 2014

Neodsuzujte nic dřív, než to zkusíte

Když jsme mladí, jsme otevření a zvídaví vůči novým věcem, novým lidem a novým situacím. Nestává se nám často, že bychom něco nemohli udělat. Jak stárneme, zjišťujeme, že když zkoušíme nové věci, některé se nám nelíbí, některé nemůžeme vystát a z některých jsme i pěkně otrávení.

Stává se, že mylně věříme, že abychom se vyhnuli všemu nepříjemnému, musíme zastavit všechno nové. Odsoudíme věci ještě dřív, než si je vyzkoušíme, jako příliš zlé, příliš těžké, příliš složité, příliš riskantní, příliš nové, příliš staré… V našich myslích si vytváříme ty nejhorší scénáře a snažíme se jim vyhnout, ale ve skutečnosti jsme to ani nezkusili.

Když propustíme tyto odsudky, svět se nám doslova otevře. Stále budeme muset uzavírat své uši před ostatními, kteří nám budou vykládat, že naše sny nebo dokonce naše zájmy jsou "příliš…[něco negativního]", ale také je jen na nás, zda si vybereme je poslouchat nebo ne.

Pokud chcete něco udělat, udělejte to. Pokud hledáte Ano, nedovolte svým vnitřním pochybnostem a odsudkům říkat Ne, než to vůbec zkusíte. Pokud bude odpovědí Ne, pak to bude Ne.
Když lidé věci zkouší, namísto aby si jen pomysleli, že není žádný smysl se o to vůbec starat, pak jsou často příjemně překvapeni tím, jak jednoduché to vlastně všechno je. Ostatní pak chtějí vědět, jak to dokázali.

* * *

OPUSŤTE: Nemůžu, Nejsem dost dobrý, To není možné, Život je těžký, Lépe se to říká, než dělá, Nemůžete lidem věřit, nebo jakýkoli jiný negativní odsudek o sobě nebo o světě.

NAHRAĎTE TO: Můžu, Jsem více než dobrý, Je to možné, V životě vše stojí za to, Mohu věřit lidem, Toto se uskuteční. V mém srdci i v mé mysli je to již uskutečněno.

PROPUSŤTE VŠECHNY ODSUDKY A OTEVŘETE SE, ABYSTE MOHLI PŘIJMOUT SVŮJ NOVÝ, KRÁSNÝ SVĚT.

Žijte tím, dýchejte tím, věřte v to, a ono se to stane.

* * *

S láskou, Doe Zantamata

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.