neděle 4. května 2014

Sluneční kámen

Název: podle barvy a irizace
Astrologie: znamení Lva
Čakra: pupeční, solaru plexu

* * *

Duševní účinky
Sluneční kámen je, jak sám název napovídá, kámen Slunce. Pod jeho vlivem, v jeho žáru, roztají všechny chmury, deprese a strach.
Do našeho duševního a citového života vnáší jas naděje, prozářený žárem vitality. Obdarovává nás optimismem ve chvíli, kdy pro nás všechno ztrácí svůj smysl. Pomáhá nám opět se najít. Učí nás milovat vlastní život a sebe sama, neboť nemilujeme-li sebe, nemůžeme milovat ani své bližní, své okolí. Učí nás pozitivními dojmy zahlazovat veškerou negativitu, která se čas od času dere ve formě vzpomínek z našeho podvědomí. Chrání nás před černými vizemi a obrazy, které na nás ve slabých chvilkách doléhají jako noční můry. Obrací naši pozornost k světlým stránkám života. Učí nás vidět svět kolem v celé jeho přirozené kráse a dokonalosti, vidět krásu v prostých věcech a jednoduchosti, brát život takový, jaký je. Učí nás v sobě rozpoznávat slabiny a chyby, které nám brání realizovat svá předsevzetí, objevovat v sobě i kvality, naše lepší já, vzít život do vlastních rukou a nespoléhat se na pomoc zvenčí.
Pomáhá nám překonat strach, trápení a endogenní deprese, podstatné příčiny našich fyzických bolestí, neduhů a chorob. Učí nás pozitivně myslet a bez otálení měnit své návyky a zastaralé vzory. Přináší nám víru v dobro, které nakonec každé zlo srazí na kolena. Pomáhá znovu nalézt sebedůvěru, víru v sebe sama, ve vlastní sílu, posiluje naše odhodlání překonat všechny překážky. Staví před nás nové perspektivy, které neznají hranic, když jde o dobrou věc. Chrání naši auru před vnějšími nepříznivými vlivy.

Fyzické účinky
Sluneční kámen stimuluje nervový systém a podporuje souhru všech orgánů. Preventivně chrání před mozkovými příhodami, tlumí nervozitu a přináší klidný, ničím nerušený zdravý spánek. Položen na čakře srdce mírní astmatické záchvaty. Pomáhá nám překonávat únavu a nabírat nové síly. Tiší revmatické bolesti. Vnitřně užívaná voda slunečního kamene je účinnou prevencí proti embolii a zužování cév a dalších průvodních potíží jako je nízký tlak, špatné prokrvení končetin a křeče.

OČISTA: Kámen čistíme několik minut pod proudem vody, nebo přes noc v misce. Jelikož sluneční kámen nadevše miluje slunce, můžeme ho vystavit jeho paprskům i po celý den.

* * *

- z knihy Skrytá moc drahých kamenů, Josef Pavel Kreperát

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.