úterý 22. srpna 2017

Retrográdní fáze Merkuru ve znamení Lva/Panny (12.8.-5.9. 2017)

Druhé období, kdy bude Merkur v retrográdní fázi v roce 2017, začíná 12. srpna a končí 5. září. Tento retrográdní pohyb Merkuru je velmi významný, protože se během něj odehrává také sluneční zatmění. Navíc tato retrográdní fáze potrvá až 23 dnů na rozdíl od kratších obvyklých třítýdenních retrográd.

Zatmění do našeho života vnášejí zásadní změny a očištění. Merkur v retrográdní fázi bude očišťovat naše duše a pomůže nám v mentální a emoční přeměně. Je to dobrý čas k vykořenění negativního myšlení, které nám brání se v životě rozvíjet. Navíc nám pomůže zjistit, co nás vlastně v životě drží zpátky.

Retrográdní fáze Merkuru ve znamení Panny s sebou nese nádech negativity, sobectví a strachu. Merkur v opozici s Neptunem v nás může vyvolávat depresi a zmatení. Všude mohou snadno vznikat nedorozumění v komunikaci. Není to vhodný čas k činění důležitých rozhodnutí týkající se osobních či profesionálních záležitostí. Držte se stranou od jakýchkoli skandálů nebo podvodů.

Během této fáze bude Merkur v sextilu s Venuší (budou mezi sebou mít úhel 60° - pozn.překl.) To zmírní náš stres z celé retrográdní fáze a vnese do ní harmonii. Budeme pociťovat přese všechno i lásku a vřelost. 

Zpět do přímého směru se Merkur navrátí 5. září. Ještě dva týdny poté však budeme pociťovat dozvuky tohoto období, než to opravdu 19. září skončí úplně. Během tohoto období dozvuku mohou vyvstat problémy v oblasti lásky a financí. Na nějaký čas se ocitne Merkur v konjunkci s Marsem, která nám pomůže více se zaměřit na svůj život a naše myšlení. Musíme si však dát pozor na Marsovu impulzivní a agresivní energii.

V období kolem 21. srpna, kdy nastane sluneční zatmění během retrográdní fáze Merkuru, můžeme očekávat velké otřesy v rámci politiky všude po světě.

Poslední retrográdní fáze v roce 2017 bude od 3. do 22. prosince ve znamení Střelce.

* * *

zdroj: http://www.findyourfate.com/planets/mercuryretrograde2017.html
překlad: Magda Techetová 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.