pátek 3. listopadu 2017

Listopadový výklad

Milí přátelé,

protože jsem pracovně velmi vytížená a o víkendu budu na školení, udělám pro vás výklad na listopad až po svém návratu v neděli k večeru. Prozatím jsem vám vytáhla kartičku pro první čtvrtinu měsíce, a je to POZITIVNÍ ZJIŠTĚNÍ, která vypovídá o úspěchu, někdy i veřejném uznání a všech důvodech k optimismu. Pokud nám tedy něco dělalo starosti, je toto dobré znamení, že se vše vyřeší tím nejlepším možným způsobem (přestože ne vždy podle našich očekávání - jak víme, někdy pro nás nemusí být nejlepší to, jak si to představujeme my). 

Tato karta nám také připomíná, že optimismus má vysokou energii, která podporuje naši přitažlivost, a pokud tedy upadáme do negativity a pesimismu, může se nám spousta věcí kazit, protože naše energie přitahuje ještě více negativity a podporuje ji v nás samých ještě více. Abychom se z toho dostali ven, potřebujeme se nabudit k dobré náladě. Může nám pomoci hezká hudba, obklopení se barevnými dekoracemi, předměty nebo si obléknout nějaké veselejší barvy, setkání s pozitivně naladěnými lidmi (zvlášť pokud máme ve zvyku pobývat většinu času s lidmi, kteří si stěžují, a nebo s těmi, kteří neustále řeší jen problémy a ani na chvíli se neuvolní) apod. Je to svým způsobem výzva k detoxikaci od dramat - včetně našeho vlastního dramatického myšlení a představ, jimiž si navozujeme negativní emoce.

Někteří lidé si myslí, že být "preventivně negativní" jim pomůže, aby je nepřekvapilo nic zlého a vyhnuli se tak zklamání. Mají dojem, že jim to pomáhá mít nad vším větší kontrolu. Ve skutečnosti si tím ale způsobujeme ještě více bolesti. Emoce otupené permanentním dramatem sice nevnímají nečekaná zklamání tak silně, přicházíme tím však i o prožitek každého možného dobra, které si přitom v životě tolik přejeme mít. Chceme-li tedy do svého života vpustit lásku a hezké věci, musíme se vzdát svého lpění na negativitě a přestat se snažit pořád chránit. Ve skutečnosti nám nehrozí ani zdaleka tolik špatného, kolik si naše dramatem nemocná mysl myslí, a i když nás v budoucnu potká něco nepříjemného, vždy to zvládneme mnohem lépe se srdcem plným lásky než se srdcem zatíženým strachem a spoutaným úzkostlivou snahou mít všechno pod kontrolou. Je to o prioritách a naší volbě: 
"Je pro mě důležitější láska nebo strach?" 
Když si to vyjasníme, snáze se rozhodneme a začneme podle svého rozhodnutí také měnit svůj život. 

Krásný víkend přeje
Magda



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.