úterý 12. prosince 2017

6 doporučení k hledání spřízněné duše

Je velmi nepravděpodobné, že váš nový partner či partnerka prostě jednoho dne zazvoní u vašich dveří. I když, stát se to může - pokud se vám líbí poslíčci od UPS, pak je vaše šance nepoměrně vyšší. Pro všechny ostatní však bude nutné, aby se trošku aktivně zapojili, přejete-li si najít partnera nebo partnerku pro svou duši.
V naší knize Andělé lásky nabízíme praktické vedení, které vám může pomoci vytvořit si vztah, který odráží vaše vzpomínky na nebeskou lásku. Chceme vám pomoci navázat vztah založený na zdravé romantické lásce a přitom zůstat upřímní a věrní sami sobě.

* * *

1. Hledejte lásku na těch správných místech
Místo, kde svého partnera či partnerku potkáte, může mít trvalý vliv na váš budoucí vztah. Nejen, že určité typy lidí jsou přitahovány na určitá místa, ale je také velká šance, že na tomto místě budete trávit více času. Nevyhledávejte tedy místa, která jsou vám nepříjemná nebo s nimiž nejste v souladu. Pokud například nemáte rádi hospody a bary, pak není dobrý nápad vybrat si partnera někoho v hospodě. Nejde jen o to, že je zde velká pravděpodobnost, že si vyberete alkoholika, ale i o to, že na toto místo bude dotyčný člověk nadále docházet i poté, co navážete vztah. Totéž platí pro taneční kluby, sportovní události či náboženská setkání. Pokud k těmto věcem přirozeně neinklinujete, nehledejte tam svého partnera.
Pokud však naopak máte nějakou konkrétní zálibu - a je jedno, jak neobvyklá vám připadá - může se vám poštěstit potkat podobně založené lidi na setkáních, která s danou zálibou souvisí. Tato setkání na jakékoli téma můžete najít ve velkém množství například na Facebooku nebo serveru Meetup. Můžete být překvapeni, kolik lidí z vašeho okolí má stejné zájmy jako vy.
Neměli byste podceňovat důležitost sdílení aktivit a zájmů se svým partnerem. Velmi často se stává, že lidé hledají své partnery a partnerky čistě podle vzhledu nebo na základě vzrušení. To je však pro  potenciální dlouhodobý vztah dost chabý základ.
Dříve nebo později vám partnerovy či partnerčiny rysy, které vás dříve očarovaly a líbily se vám, začnou lézt na nervy, jsou-li vaše povahy až příliš odlišné. Pokud se zase budete nutit do usedlejšího životního stylu, navážete-li vztah s puritánským úzkoprsým člověkem, můžete zjistit, že se nudíte k smrti. Buďte k sobě upřímní, co se týká vašich životních hodnot a zájmů, a váš bude šťastnější a déle vydrží.

* * *

2. Chcete-li potkat spřízněnou duši, vyjděte ven
Než se vydáte hledat nového partnera či partnerku, je tu několik věcí, které si musíte uvědomit. Protože tu jde o jinou osobu, která má zcela individuální žebříček hodnot, životní styl a city, musíte si uvědomit, že andělé lásky nemohou tuto osobu donutit, aby s vámi byla, bez ohledu na to, jak moc se ve všem shodujete. Mohou vám však pomoci navázat spojení. Jak víte, andělé nemohou zasahovat do ničí svobodné vůle. (A stejně tak byste ani vy neměli zkoušet zasahovat do něčí svobodné vůle. Ani nemyslete na něco takového, jako jsou nápoje lásky nebo použití magie na někoho, aby se do vás zamiloval. Nejen, že pravděpodobně nebudou fungovat, ale v některých případech mohou být i velmi nebezpečné. Prostředky a techniky, které zde uvádíme my, mají pomoci pouze vám změnit se k lepšímu a napomoci tomu, abyste se ocitli v pravý čas na pravém místě, máte-li potkat svého partnera duše. Tyto prostředky nikoho k ničemu nenutí proti jeho vůli.)
Jedna z věcí, které můžete udělat, je pomodlit se. Požádejte o pomoc shůry, zvláště pokud se jedná o něco tak důležitého pro vaše životní poslání, jako je nalezení životního partnera. Zde je příklad, jak tuto žádost podat:

Drahý Bože, pošli ke mně prosím anděly lásky. Přeji si Tvůj láskyplný zásah v hledání mého životního partnera/partnerky. Ochraň mě prosím před těmi, jejichž záměry se neslučují s těmi mými, ať půjdu kamkoli. Pomoz mi prosím získat odvahu k tomu, abych se svým potenciálním budoucím partnerem/partnerkou dokázal/a snadno bavit. Udržuj prosím anděly lásky vždy v mé blízkosti, tak abych neustále dostával/a jejich milující vedení. Říkejte mi prosím jasně, co a jak mám udělat pro co nejlepší výsledek. Děkuji Vám za Vaši neustálou přítomnost. 

Vyslovení této modlitby před odchodem na nové místo nebo společenskou událost vám pomůže setrvat na cestě k úspěchu během vašeho nového dobrodružství. Naneštěstí se mezi lidmi vyskytují i takoví, jejichž záměry dlouhodobé cíle se neslučují s těmi vašimi. Tato modlitba vám pomůže se jim vyhnout. Přirozeně jsou vaše šance na nalezení partnera či partnerky, kteří s vámi budou na jedné vlně, větší, pokud se vyhnete místům, jako jsou hospody nebo kluby, nepatří-li tato místa mezi vaše oblíbené.

* * *

3. Kritéria randění
Rozhlížíte-li se po novém partnerovi či partnerce, může to pro vás být velmi skličující záležitost. Zvlášť pokud jste sami už dlouho a pokud vám tato dlouhodobá samota působí zármutek. Randění, stejně jako jakákoli jiná dovednost, se pro vás stává tím snazší, čím více na ní pracujete. Brzy se přestanete cítit vystrašení či přetížení, když budete pobývat mezi lidmi a hledat svého partnera či partnerku. Abyste tomuto procesu napomohli, vymezte si kritéria randění:

- Zaprvé, už nebudete hledat jen tak nějaký vztah, ale životní, a proto budete pravděpodobně hledat jiný typ člověka, než který jste vyhledávali předtím. Fyzický vzhled, přestože je důležitý, by neměl být to nejdůležitější. Mnohem důležitější je, zda tato osoba splňuje co nejvíce možných kritérií z vašeho seznamu v kroku č.1.

- Zadruhé, dotyčná osoba by měla být stabilní, citově vyzrálá, schopná udržovat dlouhodobý vztah a být kompatibilní s vámi. Protiklady se sice přitahují, ale jen velmi zřídka spolu zůstávají dlouho. 

- Třetí, velmi důležité kritérium, které byste neměli přehlížet, je, že tento partner či partnerka už musí být nezadaní. Je úplně jedno, zda říkají, že jim jejich partner či partnerka nerozumí, nebo že už brzy svůj vztah opustí. Pokud nejsou momentálně nezadaní (a ani oddělené ložnice pořád nic neznamenají, není-li rozvod ve skutečném procesu), držte se od nich dál. Bůh a andělé lásky nemají žádný zájem na tom rozbíjet rodiny a ani vy byste v tom neměli hrát žádnou roli. Tento scénář je natolik častý, že to chceme podotknout opravdu co nejdůrazněji. 
Nyní si tedy musíme přísahat, že se nezapleteme s nikým zadaným a nedostupným. Máme dohodu? Skvělé. Tak pojďme dál...

* * *

4. Odvaha navázat kontakt
Odvaha a sebedůvěra mají s nalezením vašeho partnera či partnerky mnoho do činění. Je možné, že se setkáte s někým, kdo bude úplně stejně vystrašený vámi, tak jako vy jste vystrašení jím. Hledáte-li partnera či partnerku na dlouhodobý vztah, tradiční názory jako kdo by měl začít rozhovor a kdo ne mnoho neznamenají. Zvlášť pokud jde o duchovní záležitosti. Muži, kteří se duchovnem zabývají, jsou si vědomi toho, že tvoří menšinu, a tak vystupují spíše introvertně. Jste-li žena, pak vězte, že i když za vámi tito muži mohou rádi přijít a konverzaci navázat sami, zároveň by neudělali nic, čím by mohli narušit ženiny hranice. Pokud ženu nějaký muž zaujme, bývá dobré, když mu dá jemný, ale přitom jasný náznak, že by si s ním přála mluvit. Sami jsme se na duchovních akcích setkali se stovkami mužů, kteří patří mezi ty nejskvělejší možné partnery, ale mnozí z nich jsou zároveň sužováni vlastním konfliktními pocity, které jim k nalezení partnerek či partnerů zrovna nepomáhají. Přestože by se skvěle doplňovali se spoustou žen, které se akcí účastní, jsou zkamenělí obavami, že by je žena odmítla nebo že by se jí nějak dotkli.
Tento strach v kombinaci s ženskými společenskými očekáváními, že by je měl muž oslovit jako první, vytváří situace, kdy na sebe se lidé, kteří spolu velmi touží mluvit, nakonec pouze dívají a mlčí. Stejná situace platí i mezi partnery a partnerkami stejného pohlaví. Očividně je třeba něco změnit - a my doufáme, že vy tuto změnu spustíte! 
Někdo jednou musí něco říct - tak proč byste to nemohli být vy? Zahoďte jakékoli obavy, že budete vlezlí nebo nevítaní. To je v této situaci nepodstatné. Potřebujete prostě jen navázat konverzaci. Můžete zjistit, že toho máte mnoho společného, jak se budete postupně poznávat. 
Nezadaní lidé chodí na tyto akce, aby potkávali právě tyto lidi, protože se tolik odlišují od většiny jiných lidí. Proto nedělejte tu chybu, že byste čekali na takto zaměřených akcích, že potkáte partnera či partnerku podléhající konvencím. Pokud například chcete potkat chlapíka, který za vámi sám přijde a začne s vámi bez obalu mluvit, můžete takového snadno nalézt v každém baru na světě. Pokud naopak hledáte odevzdaného partnera, který vám bude naslouchat a bude mu záležet na tom, co říkáte, pak se budete muset smířit s faktem, že se asi nebude agresivně prodírat vpřed, aby se k vám dostal. 

* * *

5. Trpělivost a zdrženlivost
Je důležité pamatovat na to, že jste už vykonali spoustu práce na přípravě půdy pro váš vztah spřízněných duší. Dělejte dál tuto dobrou práci, i když budete potkávat nové lidi. Nechytejte se prvního člověka, se kterým navážete kontakt, pokud si nebudete opravdu jisti, že právě on nebo ona jsou ti praví, které jste si přáli. 
Někteří lidé uvěřili, že je lepší mít špatný vztah než vůbec žádný. Než jsme se potkali my dva, také jsme tomu věřili. Andělé lásky nám však pomohli změnit názor! I když chápeme, proč to tak někteří lidé cítí, víme, že je to ve skutečnosti jinak. Jste-li ve vztahu s nevhodným partnerem - ať už ve vážném či volnějším vztahu - podstupujete riziko, že ten pravý člověk propluje kolem vás, protože vás považuje za nedostupné a bude si myslet, že jste šťastní, přestože to jen předstíráte. Pamatujte, že Bůh a andělé lásky vám chtějí pomoci najít toho pravého člověka, ale vy sami jste zodpovědní za trpělivost, dokud se ten pravý člověk, který k vám patří, neobjeví. 

* * *

6. Když si myslíte, že jste potkali toho pravého / tu pravou
Až dorazíte na to pravé místo, budete vědět, ke komu vás to táhne. Můžete vycítit, že vás k této osobě něco magneticky přitahuje. Pokud se budete cítit vedeni k navázání konverzace, jste to vy, kdo ji má začít. Andělé lásky vám pomáhají tím, že vám dávají podněty jako např. neobvykle silnou přitažlivost nebo přání dotyčného člověka více poznat. Budete-li si těchto znamení všímat, zjistíte, kterým směrem se máte vydat. Zároveň je důležité věnovat pozornost jakýmkoli varovným znamením. Jsou to znamení shůry, a tak je nepřehlížejte! 
Nejdůležitější je řídit se během tohoto procesu svým vlastním vnitřním vedením. Vaši přátelé a milovaní blízcí to sice mohou myslet dobře, ale jste to jen vy sami, kdo může poznat, k čemu vás vede vaše Božské vedení. Jinými slovy, jediný rádce, na kterého se v tomto okamžiku můžete spolehnout, jste vy sami. Jen vy můžete poznat, zda spolu máte nebo nemáte být.
Pokud máte pochybnosti o své schopnosti porozumět svému vnitřnímu vedení, můžete anděly lásky požádat o vyjasnění během svého snění. Nezapomínejte si ráno zapisovat jakékoli zprávy, které jste během snů dostali, do svého deníku. Jakmile začnete rozumět vedení, které dostáváte, budete vědět, kudy jít dál a které kroky máte podniknout vůči lidem, které potkáváte. 
Dříve nebo později zjistíte, že hovoříte s člověkem, který cítíte, že je partnerem vaší duše. To je skvělý první krok. Toto však není chvíle na to říct, že jste se snažili přitáhnout si partnera. Pokud na to přijde řeč, bavte se o své spiritualitě jako o jakékoli jiné oblasti života. Buďte však velmi opatrní, budete-li chtít prozradit, že si hledáte partnera pro život. To může některé lidi vyděsit, obzvlášť pokud jste se sotva potkali. Tento relativně krátký čas byste měli s druhým člověkem strávit moudře. Určitě se spolu bavte a zatančete, pokud to dané místo nabízí, najděte si však také nějaké místo, kde si budete moci opravdu promluvit. A rozhodně si na sebe vezměte kontakt! Příliš často jsme svědky toho, jak na duchovních akcích vznikají velké lásky, a když se pak zajímáme u obou stran, jak se to mezi nimi vyvíjí o pár měsíců později, dovídáme se, že se ani neobtěžovali vzít si na sebe e-mail nebo číslo na mobil. Předpokládali, že pokud to má být, tak se jednoho dne opět magicky sejdou. Přestože je to romantická představa, obvykle způsobuje lidem větší emoční úzkost, než jsou schopni unést. Pokud vám andělé lásky otevřeli dveře příležitosti, je na vás, abyste nadále jednali sami. 
Získat tedy možnost, jak s touto osobou být nadále v kontaktu, by měl být jeden z vašich hlavních cílů. Pokud cítíte, že jste si navzájem partnery duše - fantastické! Je však stále třeba být trpěliví. Je-li tento člověk opravdu pro vás ten pravý, budou vaše pocity trvat i déle než ten jeden den. Přestože nechceme nikoho testovat, je dobré vytvořit si na chvíli odstup od dané situace a skutečně zhodnotit, zda by to mohl být ten pravý nebo ta pravá - a ne ten pravý/ta pravá na TEĎ. Zvlášť pokud jste byli při setkání pod vlivem alkoholu, byť jen trochu, je doba na počkání nezbytnou nutností před vstupem do jakéhokoli vztahu. Dopřejte si čas na to, abyste se nejprve vzájemně dobře poznali, skrze hovory po telefonu, e-maily nebo pobyt s přáteli. 

* * *

Nabízíme vám tedy praktické vedení, které vám má pomoci vytvořit si vztah, v němž budete upřímní sami k sobě. Toužíte-li po lásce a společnosti, je důležité našlapovat opatrně. Lidé, kteří jsou osamělí, mají sklon chytnout se jakéhokoli vztahu, jen aby zaplnili svou vnitřní prázdnotu. Bůh a andělé však nechtějí, abyste se smiřovali se vztahem, který vám nesedí, protože vědí, že v něm budete osamělí a nešťastní úplně stejně jako předtím. 

- Grant a Melissa Virtue

* * *

zdroj: https://www.healyourlife.com/6-steps-to-finding-your-soul-mate
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.