pondělí 28. května 2018

Úplněk ve znamení Střelce 29.5. 2018

29. května 2018 nastává úplněk ve znamení Střelce, který vrhá světlo na moc, jakou má náš optimistický přístup a pozitivní náhled. Zdůrazňuje, jakou moc má, když se postavíme čelem životním výzvám, místo abychom je popírali, a dosáhneme tak skutečné změny. Během tohoto úplňku se něco změní: vyjedeme ze zajetých kolejí, změníme starý návyk, osvojíme si nové chování. Měsíc ve Střelci oceňuje moudrost zrozenou z životních zkušeností, které proměňujeme v uvědomění, jež nás posílí na další cestu. 

Současně s tímto úplňkem se rovněž vytvoří trojúhelníkové uspořádání mezi Sluncem, Severním Uzlem a Saturnem, které nám připomíná, že náš vlastní osud jako jednotlivců je bezprostředně spojen s osudy ostatních a že naplňování našich povinností s přetékajícím srdcem a pragmatickou perspektivou může udělat rozdíl mezi životem plným smyslu a životem plným prázdnoty a lítosti. Tento úplněk odhaluje výsledky našich nedávných postojů, ať už dobrých nebo nezdravých. Pokud jsme kráčeli životem s nevolí a s pocitem, že nám bylo ublíženo a naloženo příliš, můžeme se nyní cítit okradeni o společnost a podporu, kterou si přejeme. Pokud jsme se s druhými spojovali s otevřeným srdcem a byli ochotni je podporovat a pomáhat jim v době, kdy potřebovali pomoc, můžeme se najednou ocitnout uprostřed společnosti nápomocných a podporujících duší vytvářejících síť, která všechny propojuje a vyživuje. Ať už jsme během tohoto úplňku kdekoli, můžeme vysledovat kořeny současných okolností ve své nedávné minulosti a učinit nová rozhodnutí tak, aby byla v souladu s budoucností, kterou si opravdu přejeme. 

O několik hodin později, rovněž 29. května, vstupuje Merkur do svého vlastního znamení Blíženců, ve kterém zůstane až do 12. června. Ve znamení Blíženců odpovídá Merkur rychlostí blesku; postupuje od jedné věci k druhé mrknutím oka. Připomíná nám důležitost přizpůsobivé mysli, která umí objevovat, ptát se a zkoumat, nebo se jen odpoutat a jít dál. Trvá na tom, abychom přijali svou vlastní mentální suverenitu a zvolili si sami, kam nás naše mysl ponese. Merkur v Blížencích nás upozorňuje na informace, které jsou nám k dispozici, avšak musíme být opatrní při rozlišování těch, které jsou opravdu podstatné. Možná jsme nějakou informaci dostávali už nějaký čas, ale neposlouchali jsme dost na to, abychom ji pochopili. Možná nějaká informace, kterou jsme dostali už dříve, potřebuje znovu prověřit. Možná se také blíží nějaké uvědomění, které změní náš způsob vnímání. Ať už k nám přichází jakákoli zpráva a jakýmkoli způsobem, naším úkolem nyní je používat svou mysl jako nástroj pro přijímání a předávání moudrosti, a ne jako kanál na úzkost, strachy a předsudky.

Květen 2018 končí velkým trigonem ve znamení Vody, aby vyrovnal všechnu tuto mentální energii! 30. května se vytvoří toto spojení mezi Neptunem v Rybách, Jupiterem ve Štíru a Venuší v Raku, které potrvá až do 3. června, aby nám připomnělo, že vyrovnaný a harmonický život se rodí z emoční inteligence spolu s moudrým chápáním a praktickým využíváním svých vhledů. Ke konci měsíce můžete být citlivější, a tak dovolte sami sobě i druhým lidem vyjadřovat a prožívat své emoce. Vaše pocity vás nyní mohou mást - jako by věci spíše zamlžovaly než projasňovaly - ale stejně musí být vyslyšeny. V projevování svého vnitřního světa spočívá pro nás hlubší a důležitá zpráva, kterou bychom jiným způsobem neobjevili. 

Tento velký trigon osvětluje to, jak sami fungujeme jako vodiče myšlenek a pocitů, které procházejí celými generacemi, stejně jako těch, které vznikají uvnitř nás. V posledních květnových dnech jsme povzbuzováni k tomu, abychom přijali vše, co je třeba procítit a vyslyšet, jakkoli to může být nelogické. Může to být právě ten chybějící klíč k té části nás, kterou jsme přehlíželi, nebo prostě energie procházející námi po cestě k něčemu většímu. Není třeba na svých emocích lpět nebo se s nimi identifikovat, ale vážit si jich, neboť jejich průchod nám pomůže uzavřít tento měsíc v míru a soucitu.

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/1711020772315665/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.