čtvrtek 18. dubna 2019

Úplněk ve znamení Vah (18.-19.4. 2019)

19.dubna 2019 nastane úplněk ve znamení Vah v opozici s Uranem. To vypovídá o potřebě změny, vzrušení nebo svobody, která ve vás může vyvolávat neklid a impulzivnost. V blízkých vztazích může nepředvídatelné chování či nějaká nečekaná událost vyvolávat napětí. V tomto období se zvýrazní nerovnováha týkající se citové opory a lásky. Asteroid Hybris v konjunkci s úplňkem nás volá k soucitu a pokoře, namísto přehnaného sebevědomí a arogance.

Úplněk nastává, když je Slunce v opozici s Měsícem. To zvýrazňuje také protikladné síly či polaritu ve vašem životě, jako je například práce vs. domov, nebo to, co potřebujete vs. to, co chcete. Vnitřní napětí i vnější tlaky mohou vést k osobním neshodám a různým krizím, které vás mohou obírat o energii. V tomto čase se budeme zabývat hlavně svým domovem, rodinou a nejbližšími vztahy. 
Měsíční energie ovlivňuje emoce a instinkty, které během úplňku vrcholí. Využijte svou zesílenou citlivost a intuici k překonání jakýchkoli překážek ve svých vztazích. Vaše podvědomí vám pomůže vidět dynamiku vašich vztahů včetně možných negativních pocitů, které v nich mohou způsobovat disharmonii. Znamení Vah souvisí s Venuší, která vládne lásce, zatímco Uran vládne změně, a tak můžete během tohoto úplňku pociťovat ve svých vztazích nejistotu a napětí.

Slunce v konjunkci s Uranem přináší vzrušení, nečekané změny a svobodu. Můžete pociťovat silné nutkání se osvobodit od rutiny, udělat něco naprosto jinak než obvykle nebo zkusit něco nového. Protože je však s Uranem Měsíc v opozici, vyvolávají v nás tyto změny neklid a nervozitu. 
Je proto dobré zůstat flexibilní a udržet si otevřenou mysl, protože tak napomůžete spíše k příjemným překvapením a prožitkům, které vás obohatí. Pokud však tato impulzivní energie zasáhne vaše ego, můžete zbytečně riskovat nebo se příliš prudce stavět proti autoritám. Následovat pak mohou agresivní reakce a konflikty, které ohrozí vás i vaši reputaci.

Impulzivní reagování a rozhodnutí činěná na základě intenzivních emocí se mohou proměnit v dramata a chaos. Buďte tedy obzvláště opatrní, až budete činit důležitá rozhodnutí, především co se týká vašich vztahů. Nenechte si je poškodit svou náhlou potřebou nezávislosti.

Obzvláště ženy mohou nyní silně vnímat nerovnováhu mezi láskou, kterou vydávají, a láskou, které se jim dostává nazpět. Mohou zatoužit po citové opoře a lásce od někoho jiného, nebo se obrátit pro útěchu k jídlu či návykovým látkám. I když nemáte žádné problémy s druhými lidmi, můžete pocítit vnitřní nerovnováhu ve vztahu k sobě samým - v oblasti sebelásky a obrazu, který o sobě máte. 

Mohou vyvstat rovněž karmické nerovnováhy spojené se členem vaší rodiny, pravděpodobně s matkou. Klíčem k vyřešení této nerovnováhy (včetně některých dalších, které z této pramení) je identifikovat nedořešené záležitosti, které mezi vámi zůstaly. Matka, která je přehnaně majetnická a zasahuje vám příliš do života, je jedna z věcí, kterým se budete muset postavit. Současně však bude třeba vypořádat se také s nedůvěrou, závislostmi, zdravotními problémy nebo dalšími okolnostmi, které mohou rušivě zasahovat do vašich vztahů.

Asteroid Hybris je nyní ve znamení Vah a v konjunkci s úplňkem. Je pojmenován po řecké bohyni Hubris, která představuje extrémní pýchu, přehnané sebevědomí a aroganci. Bývá předzvěstí pádu každého, kdo takové pýše podlehne, aby byl naučen pokoře. 

Hlavním tématem tohoto úplňku budou tedy vaše vztahy, které mohou v tomto období trpět neklidem, změnami nálad a chování. Zůstaňte flexibilní, abyste dokázali plynout s proudem nynějších okolností a dovedli se jim adekvátně přizpůsobovat. Ochota ke kompromisům a lásce vám napomůže obnovit karmickou rovnováhu. Nenechte se svým egem unést a nepodlehněte impulzivní pýše a aroganci, neboť byste si mohli natlouct.

Úplněk je také časem sklizně vašich záměrů, které jste si vytyčili během novoluní a které nyní docházejí svého naplnění. Přijměte je s vděčností. 

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/full-moon-april-2019/
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.