úterý 12. listopadu 2019

Úplněk ve znamení Býka 12.11. 2019

V úterý 12. listopadu 2019 nastane úplněk ve znamení Býka. Tento čas je perfektním pro dokončování dlouhodobých cílů. Tento úplněk vám pomůže změnit vaše sny v realitu, neboť aktivuje důležitý planetární aspekt roku 2019 - sextil Saturnu s Neptunem. Sílu plnit vaše sny ve skutečnost je ještě zesílena pozitivním aspektem vůči Plutu. A sextil Marsu s Jupiterem k tomu všemu dodává energii, iniciativu a štěstí, aby zajistil váš úspěch.

Při úplňku je Měsíc v opozici ke Slunci. V následujících dvou týdnech bude kladen důraz na na téma domova, rodiny a blízkých vztahů. Tyto protichůdné síly vynáší na povrch situace typu práce versus osobní život, to, co potřebujete versus to, co chcete, a to v nás může vyvolávat vnitřní napětí či pocit vnějšího tlaku. V důsledku těchto pocitů můžeme prožívat krize a konflikty, které nám ubírají energii. 
Měsíc souvisí s emocionalitou a instinkty, které v tomto období dosahují svého vrcholu. Využijme tedy svou emoční sílu a intuici k překonání jakýchkoli problémů ve svých vztazích. Naše podvědomá uvědomělost nám umožňuje vyrovnanější pohled na tyto vztahy. Jasněji vidíme jejich dynamiku i negativní pocity, které v nich způsobují disharmonii.

Úplněk ve znamení Býka 12. listopadu je v opozici s Merkurem, což znamená možné komunikační problémy. Merkur v retrográdní fázi zdánlivě věci zhoršuje. Ale ve skutečnosti je tento úplněk velmi pozitivní v mnoha ohledech.
Jakékoli potíže, které přináší retrográdní fáze Merkuru, mohou být vyřešeny díky harmonickým aspektům vůči Saturnu, Neptunu a Plutu. Sextil Marsu a Jupitera je obzvláště šťastným vlivem, a to i když není přímo spojen s úplňkem.

Úplněk v opozici s Merkurem činí porozumění a komunikaci o vašich pocitech hlavním tématem tohoto úplňku. Vnitřní konflikt mezi vašimi myšlenkami a pocity může vyústit ve zmatek, úzkost a černobílé vnímání světa. Je možné, že bude docházet k nedorozuměním a hádkám, ale harmonický aspekt Saturnu a Neptunu tento risk snižuje. Toto je dobrý úplněk pro trávení času v tichosti, pro reflexi a promluvy s mentorem o vašich vnitřních pocitech, o kterých víte, že vás drží zpátky. 

Retrográdní fáze Merkuru je obecně spojena se selháváním komunikace i technologií, nervozitou, úzkostí, zpožděními na cestách a ztrácením věcí. Můžete přemítat nad minulostí a nečekaně potkávat osoby ze své minulosti. Tato retrográdní fáze, která potrvá do 20. listopadu, má však přátelský, společenský vliv. Mělo by být relativně jednoduché vyřešit jakékoli komunikační problémy díky zesílenému smyslu pro spolupráci a harmonii.

Úplněk v trigonu se Saturnem dodává trpělivost a emoční sílu zvládnout jakékoli problémy způsobené opozicí úplňku a Merkuru v retrográdní fázi. Spolehlivý instinkt a zdravý rozum vám pomohou činit důležitá rozhodnutí o svém domově, rodině a vztazích. Obdobně vás mohou vést i vaše sny a vzpomínky.
Věrnost a důvěra činí tento úplněk dobrým časem pro dávání i přijímání emocionální podpory a rad. Navštivte své rodiče či prarodiče a projevte úctu svým předkům. Vyhledejte radu od někoho staršího a moudřejšího, zejména od žen. Tradiční hodnoty a zvyky mohou napomoci k řešení i novodobým problémům. 

Úplněk v sextilu s Neptunem zvyšuje vaši citlivost a vede vás k hlubšímu spojení s vašimi pocity, pocity ostatních lidí i se svým životním prostředím. Zesílená intuice a vědomí vám pomohou předejít potenciálním komplikacím způsobeným retrográdním Merkurem v opozici s tímto úplňkem.
Duchovní ochrana tohoto úplňku ho činí skvělým časem pro meditaci, lucidní snění a další spirituální aktivity. Neptun rovněž stimuluje vaši kreativitu, představivost a smysl pro soucit. Mystické lákání a smyslná přitažlivost tohoto aspektu je dobrým znamením také pro romanci.

Saturn v sextilu s Neptunem nám přináší hmotný zisk z našeho duchovního úsilí. Můžete své sny učinit skutečností pomocí tvrdé práce a vytrvalého, realistického přístupu. Pochopíte své vlastní limity, ale současně zůstanete optimističtí.
Duchovní moudrost vám přinese trpělivost a sebedisciplínu, abyste dokázali obětovat krátkodobé potěšení pro dlouhodobý úspěch. Odevzdání a služba druhým ještě zvýší vaše duchovní vědomí a porozumění.

Trigon úplňku s Plutem zesiluje vliv již zmíněných aspektů jako je emocionální citlivost a psychická vnímavost. Budete cítit věci hluboce a silně. Intenzivní emoční reakce vás mohou dovést i k pozitivní psychologické proměně. Je to skvělý úplněk pro ukončení škodlivých návyků.
Může vás také silně ovlivnit nějaká záhadná, vlivná a mocná osoba, což může zásadně ovlivnit váš život. Toto osudové setkání může vést k intenzivnímu novému vztahu, který vám zpětně opět pomůže k pozitivní transformaci. Již existující vztahy se rozvinou na hlubší úroveň porozumění.

Sextil Marsu a Jupitera přináší sílu, odvahu a štěstí. Je to znamení úspěšných činů. Soutěživá a přitažlivá energie tohoto spojení činí tento úplněk dobrým časem pro sport, sex, podnikání i souboje.

* * *

SHRNUTÍ
Úplněk 12. listopadu může přinést určité komunikační a vztahové problémy kvůli své opozici s Merkurem v retrográdní fázi. Nejsilnější vliv na tento úplněk však vychází ze sextilu Saturnu s Neptunem.
Toto je třetí a závěrečná splátka planetárních aspektů roku 2019. Je načase splnit si své sny. Sextil Saturnu s Neptunem zesílený Plutem a znásobený úplňkem vám pomůže dokončit něco, na čem jste již dlouho pracovali.
Sextil Marsu s Jupiterem vám dodá sílu, odvahu a štěstí, abyste uspěli. Rovněž vás povzbudí velkou dávkou energie, abyste započali a dokončili tuto závěrečnou fázi svých dlouhodobých cílů a přání. 


* * *

zdroj: https://astrologyking.com/full-moon-november-2019/
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.