neděle 28. července 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 28.7. do 4.8. 2024

Milí přátelé, 

vstupujeme do měsíce srpna, na jehož začátku se v gaelské tradici slavil svátek Lughnasad věnovaný oslavám plodnosti a úrody. Ať už jsou nám tyto tradice blízké či nikoliv, jistě nám prospěje vzdát úctu přírodě a jejím darům, kterých se nám dostává. Procítění vděčnosti za to dobré, co máme, i za to, co jsme ochotni do svého života přivítat, nám pomůže přesměrovat svou pozornost na dostatek a hojnost, které tak začneme svou energií posilovat. Zvláště pokud máme v poslední době tendenci si hodně stěžovat a poukazovat na to, co všechno ještě nemáme a co nám chybí, může být pro nás každodenní projev své vděčnosti velmi nápomocný. Jak dobře víme, čemu věnujeme pozornost, tomu dáváme energii, a to tím posilujeme.
Po čase nás také opět čeká naše (ne)oblíbená retrográdní fáze Merkuru, která potrvá od 4. do 27.srpna a která obvykle přináší nejrůznější komplikace v oblasti komunikace a myšlení, tj. nedorozumění, mylné interpretace, konflikty, výpadky elektroniky, zpoždění v dopravě, přemíru myšlenek a jejich dramatizování - a také ztráty energie v důsledku jejího plýtvání na přehnané myšlenkové analyzování, zaobírání se starými záležitostmi, které již byly uzavřeny, apod.
Na druhou stranu je toto období příznivé pro zpomalení nebo úplné zastavení, oddechnutí si, návrat k rozdělaným, ale nedokončeným projektům, k přeuspořádání domova, k přemítání a přebrání si svých myšlenek a pocitů, nebo se nám může v životě objevit někdo z minulosti, s kým nemáme něco dořešeného nebo vůči komu chováme stále někde uvnitř pocity, jež nám ubližují a které potřebujeme propustit (ale kterým se možná bráníme a snažíme se je ignorovat, protože jsou nám nepříjemné).
Ať už se bude dít cokoli a jakkoli, mějme na paměti, že my jsme ti, kdo rozhodují o tom, jak budeme hospodařit se svou energií, na co budeme reagovat a na co ne, případně jakým způsobem.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Karty energie (Energy Oracle Cards; Sandra Anne Taylor)
  • Moudrost Avalonu (Wisdom of Avalon; Colette Baron-Reid)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám vyšla karta s názvem Obejměte své blízké. Touto kartou nám Nebesa doporučují, abychom se v tomto období obklopili lidmi, s nimiž si skutečně rozumíme, a poskytovali si vzájemně podporu a stabilitu. Zejména tehdy, kdy jsou lidé podráždění a vznikají různá nedorozumění, nám "zázemí" tvořené okruhem duševně blízkých osob velmi pomůže zachovat si svůj vnitřní mír a klid a nenechat se vyvést z míry (a pokud se to již stane, zase se brzy postavit zpátky na nohy). Pojem "blízcí" nemusí znamenat pouze rodinu - mohou to být i dobří přátelé nebo podpůrná skupina; zkrátka lidé, kteří jsou nám opravdu blízcí. Pokrevní spřízněnost bohužel nezaručuje blízkost duševní, a tak, pokud nemáme to štěstí, že je nám naše rodina oporou, dovolme si přijmout oporu od těch, kteří nám ji poskytnou rádi.
Druhým poselstvím této karty je také věrnost svým vlastním hodnotám. Říká nám, že se nemáme nechat zviklat, odradit či strhnout lidmi, jejichž hodnoty se s těmi našimi rozcházejí. Každý člověk má své hodnoty srovnané jinak - a je to tak v pořádku - ale nikdy bychom ty své neměli zrazovat. Mnozí citliví lidé se snaží všem vyhovět a za každou cenu zachovávat harmonii ve svých vztazích, často i na úkor sebe samých a svých přesvědčení. Touto kartou nás Nebesa varují, abychom ze svých hodnot neustupovali, ani tehdy, když nám bude někdo vyhrožovat opuštěním nebo něčím jiným, čeho se možná bojíme. Věrnost sobě samým by měla stát přede vším ostatním. Protože zradíme-li sami sebe a to, čemu sami věříme, pak nám to, co jsme získali nebo si udrželi touto nezdravou obětí, stejně nepřinese žádnou radost. Nepřistupujme na manipulaci, vydírání, zastrašování ani nic podobného. Nenechme se ovlivňovat názory, které nám možná druzí lidé vnucují. Každý máme svůj vnitřní kompas, který nám říká, co je správné a co nikoli, a který je napojen na Vyšší Moudrost. Následujme tedy toto své vnitřní vědění přede vším ostatním, a nemůžeme udělat chybu.

Z Karet energie nám vyšla karta Nezvážené možnosti. Velmi podobné poselství jsme tu měli již v minulých týdnech. Připomíná nám, že pokud v nějaké situaci nevidíme řešení ani východisko, neznamená to, že žádné nemá - znamená to jen, že ho nevidíme. Nebesa nám připomínají, že situace v našich životech mají svůj vlastní vývoj a ne vždy je na nás, abychom ho řídili, hlídali a snažili se ho navádět tam, kam chceme. Někdy je třeba pro dobro naší situace (i nás samých), abychom ustoupili a dali prostor řešením, o kterých my sami nevíme, ale která nám jsou k dispozici a která se odhalí, jakmile jim to dovolíme. Je třeba mít víru, že tato řešení existují a že se v pravý čas objeví, neboť pokud jsme nedůvěřiví, pesimističtí nebo pod vlivem silného strachu, pak jiným než svým vlastním řešením zavíráme dveře.
Jsme vedeni k tomu, abychom si dopřáli zdravý odstup a nadhled, zvážili i jiné možnosti než ty dosavadní, otevřeli se novým myšlenkám a nápadům a neomezovali se pouze na to, co známe a od čeho "víme, co čekat". Buďme ochotni uvolnit cestu i jiným možnostem než těm, které jsme sami vymysleli. Nejsou o nic méně reálné.

Z karet Moudrost Avalonu jsme dostali Žabku, která nás vybízí k úklidu ve svém domově, v těle i ve svém nitru. Retrográdní fáze Merkuru těmto aktivitám velmi přeje, a tak toho využijme. Prohlédněme si doma předměty, které tam máme, a co už nepotřebujeme a k čemu nemáme citové pouto, můžeme vyhodit, prodat či darovat, čímž uvolníme místo něčemu novému.
Úplně stejně to funguje i v našem nitru - pokud budeme ochotni pustit se některých omezujících přesvědčení, otevřeme se zároveň novým a prospěšným. Pokud budeme ochotni propustit staré pocity, kterým jsme odmítali čelit nebo kterých jsme se drželi ze strachu, že nepoznáme žádné lepší, uvolníme ve svém srdci místo pro novou lásku a štěstí.
Péče o naše tělo zahrnuje nejen detoxikaci od návykových látek, ale také nezahlcovat ho přemírou jídla, byť může být zdravé. Dopřejme si například očistný půst, příjemné fyzické cvičení, které nám rozproudí energii v těle (a tím i emoce, které nám v něm zůstaly ustrnulé), odpočívejme, když to potřebujeme, dopřejme si relaxační masáž, koupel nebo cokoli jiného, co nám pomůže dostat ze svého těla nahromaděný stres a toxiny. Při tom všem je důležité poslouchat své tělo, které nám také bude dávat najevo, co mu chybí nebo čím je naopak přehlceno.
Propusťme ze sebe i ze svého života všechnu zbytečnou tíhu, tak jako když se z létajících balonů odhazují závaží, aby mohl vzlétnout výš. Ne všechno, co jsme si na sebe nabrali, musíme nést.
Pokud nás v tomto období budou potkávat nedorozumění, nevztahujme si je na sebe a nenechme se ani tížit negativními projevy druhých.
Všichni můžeme být v tomto období podráždění a není třeba si k tomu přidávat stres z toho, zda si náhodou někdo nevzal něco osobně. Pokud se tak stane, je to volba daného člověka.

* * *

SHRNUTÍ
Tento týden je o odhození zbytečné tíhy - fyzické, emocionální, myšlenkové či jiné - a k vlastní ochraně před nabíráním si další tíhy. Máme si od momentálního dění vytvořit zdravý odstup a nenechat se emočně strhávat konflikty kolem nás. Chraňme si svou energii a vědomě si vybírejme, do čeho ji budeme investovat.
Obklopme se lidmi, s nimiž sdílíme důležité hodnoty, a navzájem si poskytujme oporu a stabilitu. Zůstávejme za všech okolností věrní sami sobě a svým hodnotám. Nenechme se sebou manipulovat a mějme svou sebejistotu jako prioritu. Stůjme si pevně za svým a nenechme si vnucovat cizí názory či strachy. Zůstávejme soustředění na to, co víme, že je správné a že je v souladu s naší cestou.
A hlavně - neberme věci příliš vážně. Ponechme si ve své mysli i srdci zdravý nadhled, objektivitu a lehkost. S vnitřním klidem budeme snáze vnímat svou intuici, a ta nám vždy v pravý čas řekne, když bude třeba, abychom něco podnikli.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.